Пт, 2024-03-29, 12:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:14
У Чехії бояться посилення п'ятої колони - "Не кожен, хто тікає з росії, наш друг"
Інші останні Новини Європейського Союзу

Росіяни, які тікають від мобілізації, не обов'язково проти війни, тому Захід має ставитися до них з пересторогою, вважає чеський генерал Петр Павел, який є одним з основних кандидатів на виборах президента Чехії у 2023 році.

"Опозиція до мобілізації – це не повстання проти режиму чи якась підтримка України. Молодь, яка намагається виїхати з країни, боїться за своє життя – це не означає, що вони проти війни. Я впевнений, що багато з них продовжуватимуть підтримувати націоналістичну політику путіна", – сказав генерал, який у 2015-2018 роках очолював військовий комітет НАТО.

"Я б точно не погодився із твердженням, що кожен, хто тікає з росії, наш друг", – сказав він.

Навпаки, заявив Павел, наплив росіян може становити неприйнятну загрозу національній безпеці, про що уже зараз можуть свідчити широкомасштабні протести в Празі.

"Чи можливо, щоб така країна, як наша, де вже є сильна російська "п’ята колона", прийняла ще 40-50 тисяч російських чоловіків? Людей, які не підтримують демократичний режим, які б не були вдячні Чехії як демократичній країні, які б залишалися на своїх націоналістичних позиціях? Це був би ризик для нашої внутрішньої безпеки", – заявив він.

 З 25 жовтня росіян із шенгенськими візами перестануть пускати на територію Чехії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 337 | Додав: adminA | Теги: Чехя, росіяни, втеча, п'ята колона | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]