Чт, 2024-05-09, 05:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:49
У декількох корпусах Лаври забарикадувалися представники УПЦ мп
Інші останні Релігійні новини

Під приміщеннями цих корпусів перебуває велика кількість поліції.

Зранку представники комісії Мінкульту знову не можуть потрапити до кількох корпусів Києво-Печерської лаври, де забарикадувалися представники УПЦ мп.

Правоохоронці забезпечують публічний порядок та безпеку, а представники заповіднику та комісії Мінкульту заходять до корпусів, адже мають на це законні підстави через рішення суду, повідомила прес-офіцерка Печерського відділу поліції Києва Оксана Тищенко.

"Вони не пропускають до корпусів… Але правоохоронці не зривали ніякі замки", - наголосила вона.

Ситуація в Києво-Печерській лаврі

Як відомо, зранку 15 серпня у соцмережах ширяться відео, на яких до приміщень Лаври намагаються увійти представники комісії Мінкульту, зриваючи із дверей деяких корпусів замки. Поруч перебуває велика кількість правоохоронців, а також вірян УПЦ мп.

Раніше у заповіднику Києво-Печерська лавра повідомили, що ще з 11 серпня у трьох приміщеннях Лаври забарикадувалися віряни УПЦ мп.

Вранці 14 серпня заповідник обмежив доступ до Нижньої лаври для відвідувачів, через те, що наразі там працює комісія Мінкульту. Її доступ до корпусів №54, №57, №58, які використовуються як готельні приміщення, наразі обмежено через сторонніх осіб, які там перебувають і блокують входи.

Намагання звільнити приміщення Лаври від представників УПЦ мп тривають ще з березня, коли ченці офіційно мали виселитися, адже заповідник розірвав з УПЦ договір про оренду.

Тоді віряни УПЦ мп не пропускали комісію Мінкульту до приміщень. Згодом до більшості із них все ж вдалося отримати доступ, однак деякі і досі залишаються під контролем представників УПЦ попри судові рішення про необхідність їхнього виселення.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 509 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]