Чт, 2024-03-28, 15:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:09
У декларації "слуги" Клочка, мати якого придбала майна на 14 мільйонів, НАЗК не виявила порушень
Інші останні Кримінальні новини

Відомостей про квартири та земельні ділянки, які оформлені на жінку, у декларації нардепа не було.

Національна комісія з питань запобігання корупції не виявила порушень у декларації народного депутата від «Слуги народу» Андрія Клочка. Про це повідомляє  коментар голови НАЗК Олександра Новікова.

Раніше журналісти оприлюднили інформацію про те, 70-річна матір Клочка за час його роботи в Раді купила дві квартири в Києві, будинок, землю та автівку загальною вартістю близько 14,5 мільйонів гривень.

Новіков каже, що декларацію Клочка перевірили.

«У пана Клочка ми вже перевірили декларацію до того, як з’явилися результати журналістського розслідування. Порушення не знайшли, тому що мати його, на яку оформлено майно, не зафіксована в декларації. Тобто не було цих відомостей. Відповідно до закону, обов’язково зазначається в декларації, незалежно від проживання, тільки неповнолітні діти. В усіх інших випадках зазначаються особи, які спільно проживають з суб’єктом», – пояснив Новіков.

Він закликав тих, хто має підтверджену інформацію про те, що де-юре майно належить Клочку, звернутися до НАЗК.

«Тільки у такому випадку ми можемо повернутися до перевірки декларацій, але хочу зазначити, що звернення має містити документ, який підтверджує, що до цього майна має відношення саме цей народний депутат», – додав голова НАЗК.

Нагадаємо, Клочко пояснив походження статків матері заробітками своєї сестри. Однак потім виявилося, що він збрехав: сестра не має свого бізнесу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 623 | Додав: adminA | Теги: 14 мільйонів, майно, мати, «слуга» Клочко, декларація, НАЗК | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]