Чт, 2024-04-25, 02:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:07
У День Соборності "живі ланцюги" об'єднували людей по всій Україні
Інші останні Офіційні новини

У різних містах України в неділю відбулися акції з нагоди Дня Соборності й Свободи.

Символічними живими "Ланцюгами єдності" з’єднали береги Дніпра у Дніпропетровську та Дніпродзержинську.
У Дніпропетровську акція відбувалась як неполітична і позапартійна. Крім того, в Дніпропетровську активісти відкрили в неділю пам’ятний камінь на братній могилі бійців армії Української Народної Республіки, які загинули у боях за незалежність.
У Дніпродзержинську в акції на мосту через Дніпро взяли участь понад сто активістів місцевих осередків "Нашої України", ВО "Свобода", УНП, НРУ та інших партій, передає УНІАН.
На кордоні Тернопільської та Хмельницької областей відбулася акція "Збруч – ріка єднання!".
У Тернополі представники Комітету опору диктатурі з’єднали "живим ланцюгом" пам’ятники Тарасові Шевченку та Степанові Бандері. У заході взяли участь близько 200 людей із символікою низки партій.
У Львові близько чотирьох тисяч осіб участь у "живому ланцюзі єднання", що простягнувся від пам’ятника провідникові ОУН Степанові Бандері до пам’ятника Тарасові Шевченку. Відбувся також марш опозиційних сил. Учасники акції молились і провели віче.
У центрі Донецька біля пам’ятника Тарасові Шевченку представники опозиційних партій провели мітинг, у якому взяли участь понад 150 осіб.
Також у Донецьку в неділю відбувся так званий російський марш, у якому взяли участь близько 40 людей із проросійських організацій міста та області.
У Рівному на Майдані Незалежності День Соборності зібрав у неділю близько двохсот городян. Представники Комітету опору диктатурі в області провели мітинг, незважаючи на заклик влади відмовитись від масових заходів через оголошену дводенну жалобу за загиблими в недавній автокатастрофі земляками.
У Херсоні біля пам’ятника Тарасові Шевченку пройшов мітинг, на який зібралися близько 400 осіб, серед яких керівники ОДА і облради, представники мерії Херсона, керівники органів виконавчої влади і районних рад у місті Херсоні, представники політичних партій і громадських організацій, студенти.
У Харкові близько 150 активістів обласних організацій ВО "Свобода" та УНП взяли участь в урочистому мітингу біля пам’ятника Тарасу Шевченку.
Зранку біля пам’ятника Шевченку також відбувся урочистий мітинг інших опозиційних політичних партій, які входять до обласного Комітету опору диктатурі. В заході взяли участь близько 200 активістів ВО "Батьківщина", Народного Руху України, партії "Наша Україна", УСДП, ВО "Свобода".
У Запоріжжі націонал-патріоти відзначили День Соборності України з'єднанням лівого і правого берегів Дніпра.
Запорізькі націонал-патріотичні організації, серед яких "Свобода" і "Сокіл", відзначили День Соборності України ходою по центральних вулицях Запоріжжя, а також символічним об'єднанням правого і лівого берегів Дніпра, розтягнувши колони демонстрантів уздовж усієї греблі Дніпровської гідроелектростанції, передає "Інтерфакс-Україна".
Як зазначив керівник запорізької організації "Свобода" Віталій Подобніков, в день Соборності України запорізькі націонал-патріоти символічно об'єднали Україну.
"У символічному об'єднанні України взяли участь близько 200 запорожців. Радує, що у більшості учасниками акції була молодь. Наші колони розтягнулися по греблі ДніпроГЕСу між берегами Дніпра. Цим хотіли підкреслити, що Україна єдина і спроби її розколу з боку деяких українських політиків не мають перспектив", - заявив Подлобніков.
У Севастополі також відбулися заходи, присвячені Дню Соборності і Свободи.
Крім того, представники дипломатичного корпусу й української громади в Бєларусі відзначили це свято.
Українська громада Мінська й області - культурно-просвітницьке товариство українців "Обрій", "Краяни", "Заповіт" - відзначили День Соборності і Свободи України культурно-мистецьким заходом "Ти,моя, Україно, ти у мене єдина", який пройшов сьогодні в одній з мінських бібліотек.
На Донеччині на "свободівців" напали вгодовані й спортивні комуністи
В Артемівську Донецької області під час ходи з нагоди Дня Соборності сталася сутичка активістів ВО "Свобода" з невідомими молодиками, які назвали себе комуністами.
Акція "свободівців" почалася о 15.00 на площі Булавіна. Її учасники - близько 40 осіб - намагалися провести для городян екскурс в історію, повідомляє Gazeta.ua.
"Свободівці" пройшли містом з криками "Слава Україні, героям слава, смерть ворогам!" і "Банду геть!".
Протидіяти ході намагалися 50 комуністів – "на вигляд вгодованих і спортивних".
"Кричали нецензурщину в наш бік, перекрикували, а після того, як ми колоною пішли по вулиці Радянській, в нас полетіли яйця", - розповів Андрій Лоза, голова Артемівської організації "Свободи".
"Ці молодики напали на нас і стали ламати держаки прапорів ВО "Свобода", зламали два тримачі, зокрема той, що був у мене в руках", - сказав він.
"Я звернувся до майора міліції, пояснив, що у нас законна акція, проведенню якої заважають. Після цього близько 30 міліціонерів втрутилися в події - відтіснили комуністів, зробили нам коридор і пішли з нами далі по вулиці Леніна, супроводжуючи до залізничного вокзалу, де завершилася хода", - розповів представник ВО "Свобода".
За словами Лози, одного комуніста, років 25, працівники міліції забрали у райвідділок.
Лідер донецьких "свободівців" Артур Шевцов вважає, що сталася спланована провокація.
"Цих боксерів привезли з Донецька автобусом. Традиційно у нас під комуністичними прапорами та гаслами виступають пенсіонери, тут же замість стареньких виступили підозрілі люди", - підкреслив Шевцов.
17 січня перший секретар Донецького обкому КПУ і народний депутат Микола Кравченко заявив: "Комуністи зроблять все, щоб не допустити ходи націоналістичних сил у Донецьку в цей день. Якщо вони хочуть крові, вони її отримають".
Нагадаємо, 22 січня в центрі Києва на Софійській площі з нагоди Дня Соборності і Свободи пройшов об'єднаний мітинг опозиційних сил. За різними оцінками (МВС і прес-служба "Фронту Змін"), кількість учасників заходу становила від 3 до 20 тис осіб.
У Києві після мітингу на Софійській площі, де було оголошено про підписання Угоди про спільні дії на парламентських виборах опозиційних партій, колона учасників акції попрямувала до пам'ятника Михайлові Грушевському і Тарасові Шевченку.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1196 | Додав: nowyny | Теги: День соборності | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]