Сб, 2024-04-20, 16:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:58
У ЄС сподіваються, що саміт 25 лютого буде результативним
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу заявляє, що майбутній саміт Україна-ЄС буде використаний для відновлення зобов'язань сторін порядку денного політичної асоціації та економічної інтеграції.

Таку заяву Баррозу зробив у п'ятницю, 22 лютого, у Брюсселі напередодні саміту, який відбудеться в понеділок, 25 лютого, передає Інтерфакс-Україна з посиланням на Європейську комісію.

"Україна для нас важливий партнер. Наші відносини - широкі, і наша спільна мета - політична асоціація та економічна інтеграція України з ЄС. План для подальшого розвитку наших відносин - Угода про асоціацію і глибока всеохоплююча зона вільної торгівлі - попереду нас, і критерії для підписання чітко визначені. Рішучі дії і конкретні реформи в Україні, які консолідують Угоду про асоціацію, необхідні. Ми використаємо майбутній саміт, щоб відновити наші зобов'язання для цього порядку денного", - заявив він.

У свою чергу президент Ради ЄС Херман ван Ромпей вважає, що у сторін "зараз є історична можливість, яка дозволить здійснити прорив у наших відносинах за допомогою підписання в листопаді угоди про асоціацію".

У цьому зв'язку він нагадав, що підписання відбудеться, якщо Україна "може ініціювати рішучі дії і зробить відчутний прогрес у трьох сферах, які викликають занепокоєння у ЄС". Він нагадав, що цими сферами є виборне законодавство, використання вибіркового правосуддя і проведення реформ, позначених в порядку денному асоціації.

"Основна частина саміту буде сфокусована на необхідних кроках, щоб "створити правильні політичні умови". "Я сподіваюся, що саміт підтвердить наші чіткі цього зобов'язання", - заявив президент Ради ЄС.

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович і президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу погодили дату проведення саміту Україна-ЄС - захід має відбутися 25 лютого 2013 року в Брюсселі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 952 | Додав: adminA | Теги: ЄС, саміт 25 лютого | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]