Чт, 2024-03-28, 14:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:27
У Фінляндії на президентських виборах переміг консерватор Саулі Нііністе
Інші останні Новини Європейського Союзу

63-річний кандидат від помірковано консервативної Національної коаліційної партії Саулі Нііністе здобув перемогу на виборах президента Фінляндії. Підрахунок 100% бюлетенів показав, що Нііністе отримав 62,6% голосів. Про це повідомив Мін'юст Фінляндії, відповідальний за організацію і проведення виборів, передає РИА "Новости".

За іншого кандидата на пост президента - Пекка Хаавісто - проголосували 37,4% виборців. Явка виборців становила 68,9%. Остаточні результати підрахунку голосів будуть опубліковані 8 лютого. Урочиста церемонія вступу Саулі Нііністе на посаду відбудеться 1 березня.

Нііністе стане дванадцятим за ліком президентом Фінляндії. Фінські коментатори називають минулі вибори історичними, оскільки вперше за останні кілька десятиліть на президентському посту в Фінляндії виявився представник партії консерваторів, яка є найбільшою в нинішньому коаліційному уряді країни.

Нііністе - юрист за освітою, за роки своєї політичної кар'єри обіймав пости міністра юстиції, спікера парламенту країни, замдиректора в Європейському інвестиційному банку в Люксембурзі. Він є головою федерації футболу Фінляндії.

ЗМІ, описуючи політичну кар'єру Саулі Нііністе, зазначають, що він вважає важливою участь Фінляндії в європейському співробітництві. Політик був міністром фінансів, коли в 2002 році Фінляндія перейшла на валюту євро.

Під час передвиборних дебатів політик неодноразово зауважував, що президент Фінляндії має бути людиною досвідченою, мати ентузіазм і бажання служити загальному добру.

Саулі Нііністе пережив дві особисті трагедії, які викликали співчуття у багатьох у Фінляндії. Його перша дружина загинула в ДТП. Крім того, він став однією з жертв цунамі в Таїланді в 2004 році і вижив завдяки одному зі стовпів, що дивом встояв і на який він виліз. Нііністе одружений. У нього двоє дітей від першого шлюбу.

Зазначимо, що у 2008 році переможцем муніципальних виборів у Фінляндії визнано консервативну Національну коаліційну партію. За результатами обробки 100% голосів її представники заручилися підтримкою 23,4% голосів виборців. Вони покращили свій результат чотирирічної давнини на 2,6%.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1033 | Додав: adminA | Теги: У Фінляндії на президентських вибор | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]