Сб, 2024-04-20, 09:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:02
У Франції сьогодні проходить другий тур виборів між Макроном та Ле Пен
Інші останні Новини Європейського Союзу

У неділю 7 травня у Франції відбувається другий тур виборів президента країни. Відповідно до соціологічних опитувань, з двох кандидатів у президенти лідирує центрист Еммануель Макрон. Свій голос за нього готові віддати близько 60 відсотків виборців.

Однак політологи дають обережні прогнози. "Все буде залежати від явки на виборах", - зауважує експерт Французького інституту міжнародних відносин в Парижі Вів'єн Пертусо, передає DW.

Якщо явка буде низькою, це може зіграти на руку правій популістці Марін Ле Пен. На відміну від конкурента, у неї є підтримка у вигляді добре організованої політичної партії "Національний фронт", що має постійних виборців. Водночас Макрон може розраховувати тільки на голоси прихильників консерваторів, соціал-демократів і лівих радикалів, які ще два тижні тому, в першому турі виборів, голосували за інших кандидатів.

Претенденти на президентське крісло, які не пройшли до другого туру, за винятком комуніста Жан-Люка Меланшона, котрий посів третє місце, закликали своїх виборців підтримати на виборах Макрона. Як пояснив свою позицію Меланшон, він проти Ле Пен, але й не за кандидата-центриста. Це може привести до того, що багато виборців не проголосують за жодного з двох кандидатів, котрі пройшли до другого туру виборів, зазначають оглядачі.

У свою чергу, представник політичного руху Макрона En Marche! у Бельгії П’єр-Александр Англад сказав, що Макрон підтримуватиме Україну у протистоянні з Росією у разі його перемоги на виборах.

Нагадаємо, на заморських територіях Франції - островах Сен-П'єр і Мікелон -вже розпочалося голосування в рамках другого туру президентських виборів у Франції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 746 | Додав: adminA | Теги: Сьогодні, Макроном, другий тур виборів, Франція, Ле Пен | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]