Чт, 2024-05-02, 04:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:27
У Франції у центрі Марселя обвалився будинок
Інші останні Надзвичайні новини

 У центрі Марселя, другого за чисельністю населення міста Франції, 9 квітня обвалився чотириповерховий житловий будинок. Постраждали щонайменше п’ять мешканців сусідніх будівель. Під завалами все ще можуть перебувати від чотирьох до шести людей. Про це повідомляють France 24 та RFI.

Обвал будинку стався 00:40 за київським часом. Унаслідок цього пошкоджень також зазнали два сусідніх будинки. Рятувальну операцію ускладнила сильна пожежа.

За словами міністра внутрішніх справ Жеральда Дарманена, 33 людини евакуювали, п’ятеро з них постраждали, але на межі смерті ніхто не перебуває. Однак він додав, що під завалами можуть перебувати від чотирьох до шести людей.

Близько 180 мешканців сусідніх будинків тимчасово переселили до шкіл. Відкрито центр допомоги людям, які шукають своїх родичів.

У мерії зазначили: кілька свідків повідомили, що відчували підозрілий запах газу. Проте версію про вибух поки що офіційно не підтвердили.

Перфект департаменту Буш-дю-Рон заявив, що повідомлень про небезпеку будинку не надходило. Він розташований у районі, де не було проблем з аварійним житлом.

Це не вперше в Марселі обвалюється будинок. У листопаді 2018 року в робітничому районі обвалилися два будинки.

Тоді видання Le Figaro писало, що в Марселі близько 100 тисяч жителів мешкають у будинках, які можуть бути небезпечними або перебувають в аварійному стані.

France 24 зазначає, що в небезпечних будинках мешкає 40 тисяч марсельців.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 506 | Додав: admin | Теги: обвал, марсель, будинок | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]