Вт, 2024-04-16, 15:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:10
У Греції через кризу подешевшали на 50% нові квартири
Інші останні Новини світу
Грецькі забудовники істотно знизили ціни на квартири в Афінах. Знижки сягають 50% первісної вартості. В інших грецьких містах теж триває спад, повідомляє Tranio.Ru. В афінському районі Панграті зараз можна купити квартиру площею 80 кв м по 1,5 тис євро за 1 кв м, хоча спочатку забудовник сподівався виручити по 2,5 тис євро за кожен "квадрат".

У Нікеї - одному з передмість грецької столиці - продаються апартаменти за 1,2 тис євро / кв м. Практично стільки ж було витрачено на купівлю ділянки та будівництво. Раніше ці ж квартири оцінювалися в 2 тис євро / кв м.

Зазначається, що в 2006-2007 роках середня вартість квадратного метра в районі Халандрі дорівнювала 3,5 тис євро. Про знижки не могло бути й мови. Тепер ціна апартаментів, побудованих у цьому районі в 2009 році, становить 1,5 тис євро / кв м.

Деякі компанії, як і раніше, не хочуть зменшувати запитувану вартість, але таких дуже мало. Попит на житло в Греції залишається низьким, адже більшість місцевих жителів не можуть дозволити собі купівлю нерухомості. Вони побоюються брати іпотеку, тому що не впевнені в стабільності своїх доходів.

За різними оцінками, в країні від 200 до 270 тис одиниць незатребуваного житла. Ситуацію ускладнюють нові податки на нерухомість. Тільки за 2011 рік ціни на квартири в Греції знизилися майже на 10%.

Як повідомлялось раніше, рівень продажів нерухомості на островах в Егейському, Іонічному та Середземному морях Греції зріс щонайменше у півтора разу завдяки інвестиціям, вкладеним у регіон громадянами України. Про це заявили в Грецькій асоціації ріелторів.

За словами експертів організації, заможні українці все частіше стають власниками місцевого елітного житла, оскільки останнім часом через важке економічне становище Греції ціни на нього досягли мінімальної позначки.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 961 | Додав: adminA | Теги: 50%, квартири у Греції, кризу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]