Пт, 2024-04-26, 06:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:43
У Гройсмана узгодили склад Кабміну. "НФ" підтримає
Інші останні Політичні новини

Практично всі позиції щодо формування Кабінету міністрів України узгоджено. Про це на своїй сторінці у Twitter написав прес-секретар голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана Дмитро Столярчук.

"Сьогоднішній підсумок переговорів по формуванню КМ. Практично всі позиції узгоджені. Гройсману вдалося відстояти реформаторське ядро в новому уряді", - написав він.

Володимир Гройсман погодився на те, щоб першим віце-прем'єром у його майбутньому Кабміні став заступник голови Адміністрації президента Віталій Ковальчук. Про це РБК-Україна повідомило джерело серед учасників переговорів на Банковій.

У той же час Гройсман отримає можливість призначити п'ятьох своїх міністрів, троє з яких - вихідці з його вінницької команди.

Зокрема, крім Володимира Кістіона, Олександра Реви й Олександра Саєнка, до квоти Гройсмана увійдуть заступник голови МЕРТ Юлія Ковалів, яка висувається на главу Мінекономрозвитку, і ще один заступник голови МЕРТ - Максим Нефьодов, чия кандидатура пропонується на пост міністра охорони здоров'я.

Водночас Міністерство фінансів очолить заступник голови АП Олександр Данилюк.

Фракція "Народний фронт" голосуватиме за відставку Арсенія Яценюка з посади глави уряду і підтримає кандидатуру Володимира Гройсмана на посаду прем'єра. Про це у прямому ефірі "Свободи слова" на ICTV заявив народний депутат від фракції "Народний фронт" Дмитро Сторожук, повідомляє "Укрінформ".

"Фракція "Народного фронту" буде голосувати за цей проект постанови (про відставку Яценюка – ред.), як тільки він буде внесений на пленарне засідання Верховної Ради", - сказав він.

Водночас Сторожук зазначив, що "НФ" підтримає Володимира Гройсмана на посаду прем’єр-міністра.

"Коли ця коаліція буде завтра і вона сформується, я маю надію, звісно, ми будемо рекомендувати президенту внести (кандидатуру на посаду прем’єра – ред.) Володимира Борисовича Гройсмана, і голосувати також будемо", - наголосив він.

Також нардеп додав, що всі кандидатури від НФ на посади міністрів до нового уряду "мають пройти через фракцію, вони мають бути опубліковані і перенесені на голосування".

Раніше ЗМІ стало відомо, що "Блок Петра Порошенка" розглядає кандидатуру Юрія Луценка на посаду прем'єра. Причиною стала несподівана відмова спікера ВР Володимира Гройсмана очолювати уряд. Зазначалося, що Петро Порошенко також пропонував Олександру Турчинову очолити уряд, але той відмовився.

Разом з тим, джерела в Адміністрації президента повідомляють, що голова Верховної Ради Володимир Гройсман врешті погодився очолити Кабінет міністрів.

10 квітня глава уряду Арсеній Яценюк заявив, що подає у відставку з посади прем'єра. При цьому Яценюк наголосив, що парламентська фракція "Блоку Петра Порошенка" висунула на посаду глави уряду Володимира Гройсмана.

"Зробивши все для стабільності і спадкоємності курсу, заявляю про рішення передати обов'язки керівника уряду України", - заявив Яценюк.

Нардеп від БПП Сергій Лещенко назвав відставку Яценюка "угодою" між Порошенком, Ахметовим і Коломойським.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 777 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, НФ, підтримка, склад Кабміну, Узгодження | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]