Пт, 2024-03-29, 11:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:27
У Гвінеї застрелено топ-чиновницю - боротьба з корупцією може мати фатальні наслідки
Інші останні Новини світу
Главу казначейства Гвінеї Айсату Буар, яка зажила слави завдяки боротьбі з корупцією, застрелили невідомі в столиці країни Конакрі, повідомляє РБК з посиланням на The Washington Post.

Злочинці, які розправились з чиновницею, були одягнені у військову форму.

Жінку було убито двома пострілами в серце, здійсненими з близької відстані. Лікарі констатували, що шансів врятувати поранену у них не було.

Раніше Буар ініціювала розслідування за фактом розкрадання з Центробанку країни грошових коштів на суму 1,8 млн доларів. Винні у цьому злочині так досі й залишаються незнайденими.

Африканська держава Гвінея належить до кола найбільш корумпованих країн світу. За твердженням американських ЗМІ, у часи президента Ланзани Конте співробітники адміністрації глави держави приходили в казначейство і на очах у всіх відвозили звідти готівку.

На думку економіста Ідрісса Камари, в минулому співробітника фінансового відомства Гвінеї, Буар могла стати жертвою "економічних хижаків з уряду", що не збирались облишити корупційну діяльність.

Згідно індексу вимірювання корупції від Transparency International, держава Гвінея в 2011 році посіла 164 місце за рівнем корумпованості з 182. Найбільш корумпованою визнано останню країну у рядку рейтингу - Сомалі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 954 | Додав: adminA | Теги: Гвінеї застрелено топ-чиновницю | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]