Пт, 2024-03-29, 12:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:30
У Харкові німецькі вболівальники під час матчу з Нідерландами закликали звільнити політв’язнів
Інші останні Спортивні новини

Німецькі європарламентарі на стадіоні у Харкові розгорнули плакат із закликами звільнити політв’язнів. Такий плакат розгорнули Ребека Хармс та Вернер Шульц, а також 50 інших активістів, які були присутні у середу на матчі Німеччина-Голландія у Харкові, повідомляє Der Spiegel, переклад якоъ наводить "Тиждень".

Вони принесли з собою плакати з написами "Release all political prisoners" (Звільніть усіх політичних в’язнів) та "Fairplay in football and politics" (Чесна гра у футболі та політиці).

"Ми розглядаємо нашу плакатну кампанію як заклик до всіх демократів підтримати нас", - заявила Хармс агентству dapd.

За словами Шульца, зустріч з Тимошенко мала на меті привернути увагу європейської громадськості до проблеми.

ЄВРО-2012: Календар та результати матчів

"Ми не хочемо відводити погляд. Ми хочемо підтримати людей, які допомогли країні привести чемпіонат Європи в Україну, а зараз сидять у в’язниці, тоді як інші гріються у променях чемпіонату", - сказав Шульц.

"Президент Віктор Янукович запропонував брудні оборудки, за яких він би звільнив Тимошенко, якщо Україна отримає перспективу вступу в ЄС. Тимошенко таким чином зробили б заручником", - додав Шульц.

Нагадаємо, що у Львові опозиція роздавала футбольним фанатам футболки з написом "Free Yulia" і портретом екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

А в Харкові під час ходи голландських уболівальників люди в футболках "Free Юля" з портретом екс-прем'єра Юлії Тимошенко роздавали голландцям такі ж футболки та листівки англійською мовою. Деякі вболівальники відразу ж одягали ці футболки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1076 | Додав: admin | Теги: звільнити політв’язнів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]