Пт, 2024-03-29, 03:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:28
У Херсоні СБУ запобігла терористичним актам, які готували бойовики "Російської православної армії"
Інші останні Кримінальні новини

Служба безпеки України запобігла терористичному акту в Херсоні, повідомив радник глави СБУ Маркіян Лубківський.

"Злочин мав бути вчинений членами т.зв. "Російської православної армії" (РПА) - незаконним і антиукраїнським військовим формуванням. Бойовики планували підірвати у Херсоні офіси двох українських громадсько-політичних організацій за допомогою майже 3 кг пластиду", - написав він на своїй сторінці в Facebook у п'ятницю, 6 березня.

За його словами, злочин готувався через російські соціальні мережі, що "є усталеною практикою терористів і диверсантів". Він зазначив, що таким чином вербуються і найманці для участі в незаконних військових формуваннях на сході України.

Лубківський розповів, що "кур'єр", який повинен був доставити вибухівку в Херсон, був затриманий у Одесі. Ним виявився громадянин України 1963 р.н., уродженець Донецька, проживає в Одесі з 2000 року. У нього була вилучена сумка з вибухівкою.

"Злочини, які і ті, яким вдалося запобігти, інспіруються з території Російської Федерації, зокрема, через соціальні мережі. Виконання - як правило за зрадниками з тимчасово окупованих територій", - написав Лубківскій.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2014 року співробітники УБОЗ Донецької та Житомирської областей затримали вісьмох бойовиків "Російської православної армії". Протягом липня-грудня 2014 ця банда в камуфляжній формі, масках, з автоматичною вогнепальною зброєю скоювала розбійні напади на приватних підприємців і пересічних громадян Донеччини.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 826 | Додав: adminA | Теги: терористичним актам, бойовики Російської православної ар, СБУ, Херсоні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]