Пт, 2024-04-19, 09:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:39
У Києві до 1025-річчя Хрещення Русі закладуть храмовий комплекс з діорамою і купальнями
Інші останні Столичні новини - новини Києва
У Києві до святкування 1025-річчя Хрещення Русі у 2013 році планують закласти будівництво храмового комплексу на честь хрестителя Русі святого князя Володимира.

Про це повідомив депутат Київради, член правління міжнародної громадської організації "День хрещення Русі" Олексій Омельяненко на прес-конференції в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми плануємо побудувати собор на честь хрестителя Русі", - сказав він.

За словами Омельяненка, сам храмовий комплекс буде побудований у вигляді хреста на березі Дніпра неподалік нинішнього пам'ятника засновникам Києва.

Передбачається, що в ньому буде діорама, яка відтворює події хрещення Русі. Також будуть організовані місця для людей, які хочуть зануритися у води Дніпра, - як у Єрусалимі, де будь-хто охочий може зануритися у воду священної ріки Йордан.

За словами Омельяненка, також буде передбачена каплиця, яка стоятиме на березі Дніпра, і кожен охочий зможе прийняти хрещення.

Депутат повідомив, що будівля самого храму, згідно з проектними документами, – близько 300 кв м, а вся територія храмового комплексу – 30-50 соток.

"Ми сподіваємося й розраховуємо на те, що цей проект буде підтриманий президентами України, Росії та Бєларусі", - заявив він.

За словами Омельяненка, проект будівництва храму й усі необхідні матеріали вже спрямовані президентам трьох країн.

"Ми сподіваємося, що будівництво буде проходити під патронатом президентів, але ініціатива буде народною", - сказав депутат Київради.

За його словами, у рамках святкування 1025-річчя хрещення Русі організатори планують провести кілька освітніх проектів, зокрема конкурс дитячого малюнка і конкурс шкільного твору на тему хрещення Русі. Переможці конкурсу зможуть відпочити в Криму.

Омельяненко також зазначив, що зараз ведеться підготовка всіх необхідних документів для початку будівництва. Планується, що всі необхідні дозвільні документи будуть отримані до кінця травня 2013 року.

"До дати хрещення Русі ми плануємо почати будівництво", - сказав він.

Рок-музикант, керівник громадської організації "День хрещення Русі" Олег Карамазов повідомив, що організація має свої представництва в Росії й Бєларусі і буде займатися проведенням святкових заходів до 1025-річчя хрещення Русі.

Він підкреслив, що крім офіційних заходів, є "дуже багато того, що не вимагає ні грошей, ні великих зусиль, а тільки людських зусиль".

Карамазов зазначив, що його організація продовжує збирати пропозиції й ініціативи громадян із приводу проведення святкування 1025-річчя хрещення Русі наступного року.

Нагадаємо, 8 листопада президент Росії Володимир Путін нагородив орденом Дружби українського музиканта Олега Карамазова.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 950 | Додав: adminA | Теги: Києві, 1025-річчя Хрещення Русі, храмовий комплекс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]