Пт, 2024-04-19, 12:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:04
У Києві в Парубія кинули гранату, в Харкові - вибух. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Невідомий кинув гранату в першого заступника голови Верховної Ради Андрія Парубія (фракція "Народний фронт") і групу депутатів парламенту в центрі Києва 24 грудня. Про це 24 грудня повідомили у відділі зв'язків з громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві.

"Ввечері о 23.20 біля одного зі столичних готелів стався вибух. Це сталося, коли невстановлений молодий чоловік кинув у бік народних депутатів України вибухівку", - сказано в повідомленні.

Після вибуху зловмисник побіг у напрямку Кріпосного провулка. Працівники міліції кинулися його наздоганяти. Тоді невідомий кинув у бік правоохоронців ще одну гранату, внаслідок чого постраждав міліціонер, якого було госпіталізовано.

Проводяться заходи щодо встановлення особи та затримання нападника. Експерти-криміналісти встановлюють, чи була це граната РПГ-5, чи ж світлошумова.

Слідчий відділ Печерського районного управління почав розслідування за ч.4 ст.296 Кримінального кодексу (хуліганство). За словами начальника ГУ МВС у Києві Олександра Терещука, серед депутатів перебував Андрій Парубій.

Нагадаємо, перший заступник голови Ради відмовився від державної охорони.

"Коли я був на Майдані, а потім, коли я був секретарем РНБО, мені неодноразово розвідка повідомляла про підготовку замаху на мене. Тоді був без охорони, і зараз буду. Не посміють", - заявив Парубій.

Довідка

9 листопада в Харкові підірвали патріотичний паб "Стіна". Постраждало 11 осіб.

3 грудня в Одесі підірвали магазин української символіки "Патріот".

Вночі проти 10 грудня в Одесі невідома жінка поклала вибуховий пристрій біля входу в бізнес-центр, де знімає офіс громадська організація "Волонтерська сотня Далії Северин", яка збирає гуманітарну допомогу для бійців у зоні АТО. В результаті вибуху серйозно постраждав вхід і перший поверх будівлі. Минулося без потерпілих і жертв.

23 грудня у центрі Одеси підірвали автомобіль, що стояв біля офісу "євромайданівської" Ради громадської безпеки.

18 грудня Служба безпеки України затримала жительку Луганська, яка планувала скоїти теракт у центрі Києва.

В організації цих та інших диверсій підозрюють проросійських терористів.

Колишній радник президента РФ Володимира Путіна Андрій Ілларіонов вважає, що існує загроза поширення терористичних актів по всій території України.

Раніше глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко розповів, як не стати жертвою теракту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 908 | Додав: adminA | Теги: Парубія, вибух. ВІДЕО, Києві, харкові, гранату | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]