Чт, 2024-03-28, 13:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:27
У Києві відбуваються сутички між студентами та міліцією
Інші останні Столичні новини - новини Києва

У центрі Києва на Михайлівській площі точаться сутички між активістами студентської організації "Пряма дія" та міліцією, передає "Інтерфакс-Україна".

Студенти, яких міліціонери заблокували на початку вулиці Трьохсвятительської, несподівано зірвалися з місця й побігли Михайлівською площею у бік Дипломатичної академії.

Після цього їх оточили співробітники міліції й спецпідрозділу "Беркут".

До цього близько 50 людей організованою колоною рушили з Михайлівської площі, на якій їм згідно з рішенням суду не дозволено проводити в п'ятницю цю акцію, Трьохсвятительською вулицею у бік Європейської площі.

Співробітники міліції заблокували їм шлях цією вулицею недалеко від центрального входу до Михайлівського собору, після чого колона зупинилася.

Студенти скандували гасла: "Студенти всього світу - за вільну освіту", "Ви нам корупцію - ми вам революцію", "Геть ментовське свавілля".

Представники студентської організації намагались домовитися з правоохоронцями про те, щоб їм дали змогу провести свій марш. Вони аргументували це тим, що в рішенні суду зазначено конкретні вулиці та площі центральної частини Києва, а вони хочуть пройти тими вулицями, які не заборонені для акцій.

Вранці студенти намагалися встановити намети, проте міліція не дозволила їм цього зробити.

Цю акцію, як наголосили в главку, суд заборонив, і присутні на Михайлівській площі поінформовані про це. Відповідно, якщо будуть спроби порушення судового рішення, міліція буде адекватно реагувати.

Стосовно чотирьох затриманих у четвер за перекриття руху транспорту на перетині вулиці Михайлівської та Володимирського проїзду, то, як наголосили в главку, тих людей опитала міліція, але до адміністративної відповідальності їх не притягали.

В управлінні звернули увагу, що із чотирьох затриманих студентом виявився лише один.

Дівчину, яка спробувала кинути в обличчя міністрові освіти та науки, молоді і спорту України Дмитрові Табачнику букет, найімовірніше, вже притягнуто до адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство.

Київська міліція запобігла бійці під час акції, що виявилася навіть не студентською

Столична міліція запобігла спробі провокацій з боку футбольних хуліганів, що також брали участь у студентській акції на Михайлівській площі в Києві. Нікого з учасників акції протесту не затримали.

Як розповіли в управлінні зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Києві, в п'ятницю близько сотні осіб зібралася на Михайлівській площі. Організаторами акції виступила Київська незалежна профспілка "Пряма дія".

Серед присутніх, як наголосили в главку, близько 20 людей - молодики в масках. Це активні учасники руху ультрас, так звані футбольні хулігани.

Співробітники міліції попередили учасників акції, що серед них є такі люди, на що отримали відповідь, що організаторам про це відомо, і ці люди прийшли підтримати студентів.

"Доки тривали ці переговори, молоді люди в масках спробували рушити Михайлівською площею у бік Хрещатика та спровокувати співробітників міліції, тобто були спроби влаштувати бійку. Але цій спробі було покладено край, міліція не піддалася на провокацію", - наголосили в главку.

Міліція попередила учасників акції, що у разі неправомірних дії протестувальників притягатимуть до відповідальності.

В управлінні зв'язків із громадськістю зазначили, що студентів серед присутніх - не більше ніж 20%, а інші - так звані "політичні заробітчани".

БЮТ солідарний з мітингуючими студентами

Партія "Батьківщина" висловлює повну солідарність зі студентами, які протестують проти діяльності міністра освіти Дмитра Табачника, та застерігає ректорів від тиску на них.

Як повідомила прес-служба БЮТ, однопартійці Юлії Тимошенко заявили, що керівники "вишів" повинні пам'ятати про відповідальність за незаконний тиск на студентів, за порушення їхніх громадянських прав та свобод.

"Відставка Табачника - справедлива вимога, яку поділяють всі громадяни, які мають елементарне почуття національної гідності, яке не дозволяє їм терпіти українофоба-негідника на чолі української освіти", - зазначили опозиціонери.

З іншого боку, за їхніми словами, всім слід розуміти, що "немає окремої гуманітарної політики Табачника, що його тривале перебування на посаді означає, що і президент Янукович, і прем'єр Азаров повністю поділяють його україноненависницькі погляди".

"Про це, зокрема, свідчить і вшанування на вищому державному рівні пам'яті Столипіна, відомого своєю українофобською політикою, запереченням права українців на власну державу і власну національну ідентичність", - підкреслили у "Батьківщині".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1501 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]