Ср, 2024-04-24, 05:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:36
У Києві відкрилася спортивна арена, яка прийматиме фінал ЄВРО-2012 - НСК "Олімпійський"
Інші останні Спортивні новини

8 жовтня 2011 року відбулося довгоочікуване відкриття головної арени України - Національного спорткомплексу "Олімпійський".

На урочистій церемонії, організованій НСК "Олімпійський", зібралося 58 тисяч гостей з усіх куточків України і світу.

На відкритті "Олімпійського" для VIP-гостей влаштували невеликий банкет. На столі були млинці з ікрою, салат "Цезар", нарізка з телятини, риби і овочів, а також сирна запіканка і пиріг з яблуками. На гаряче подавали баранину, свинину, овочі гриль. З напоїв - червоне і біле вино, коньяк, соки і вода. У VIP-ложі було трохи більше 100 гостей: президенти Віктор Янукович, Леонід Кучма і Леонід Кравчук, зірки спорту, керівники футбольних клубів та інші.

На відкриття головної арени Євро-2012 були запрошені всі колишні президенти України. Леонід Кучма і Леонід Кравчук запрошення прийняли, а Віктор Ющенко не прийшов.

В параді пройшли легенди спорту і юніори футбольних клубів української Прем'єр-ліги.

У святковій двогодинній програмі взяло участь 2500 волонтерів, а також понад 500 артистів з усього світу.

У першій частині свята була показана масштабна театралізована постановка на тему історії України, в якій взяло участь понад дві тисячі людей. Епічна частина вистави просякнута українськими символами, орнаментами, історичними декораціями.

Тут глядачі побачили засновників Києва – Кия, Щека і Хорива та їх сестру Либідь. Побачили часи хрещення Київської Русі, драматичний період воєн, де українські герої захищали країну від триголового чуда-юда.

Під час церемонії каскадери з’являлися прямо з даху "Олімпійського". Крім того, танцювальні постановки колективів Вірського та Верьовки, учасники шоу "Майданс" і понад дві тисячі волонтерів показали вражаючі фігури на полі.

Родзинка шоу – візуальні проекції, під час яких футбольне поле НСК перетворилося на велетенський екран, на який проектувався відеоряд. Глядачі побачили документальний міні-фільм про історію стадіону, і виставу, в якій були задіяні каскадери і акробати зі світовими іменами. Було показано історію нашої країни, її становлення і розвиток.

У святі була задіяна інтернаціональна команда артистів – з України, Росії, Німеччини, Польщі, Бельгії, Італії.

Як зазначили організатори, за підтримкою у виконанні надскладних частин сценарію організатори зверталися навіть до спеціалістів в Голівуді, але там запросили надто великий гонорар - 1 млн дол.

Тому для реалізації унікального проекту зібрали найкращих фахівців з усього світу. На відкритті виступили поляки з барабанним номером, де діаметр барабанів сягає чотирьох метрів. Бельгійська фірма допомогла підвісами, німці допомогли у світлових ефектах.

Дві відомі італійські шоу-групи "Фесті" та "Сонікс" показали висотні номери і шоу з літаючими людьми над стадіоном.

Оригінальним було і музичне оформлення шоу, яке готувалось як спільний проект України та Франції. Над музичною частиною працювали найкращі композитори і аранжувальники, у всіх композиціях прописувались живі інструменти.

У другій частині дійства виступила поп-зірка Шакіра. Вона вийшла на сцену в короткому топі та шкіряних штанях.

"Добрий вечір, Київ!", - привітала вона публіку по-англійськи.

Зірка заспівала фанам старі хіти - Loca, She Wolf, La Tortura і влаштувала прямо на сцені майстер-клас з танцю живота для шанувальниць. Глядачів пустили потанцювати прямо на полі.

Перед Шакірою виступали Ані Лорак, Таїсія Повалій та Гайтана. Ані Лорак в яскравому червоному платті з чорним поясом заспівала "Червону руту". Після пологів (у червні Лорак народила дочку Софію) вона вже встигла сильно схуднути. Гайтана виконала "Стожари", а Таїсія Повалій - "рідну землю".

Не обійшлося на відкритті без казусів. О 19:45 напівгола активістка жіночого руху FEMEN вибігла на поле, але стюарди швидко схопили її і вивели за руки за межі поля.

Ось таким було відкриття головної арени Євро-2012.

На Національному спортивному комплексі "Олімпійський" під час церемонії відкриття реконструйованого стадіону сталася невелика пожежа.

О 20.10 під час феєрверку загорівся елемент декорації. Одна з ракет потрапила в конструкцію під дахом стадіону, де розміщені освітлювальні прилади. Через 15 хвилин вдалося загасити пожежу.

Через це частина глядачів залишила свої місця на стадіоні. Працівники спорткомплексу протягом декількох хвилин загасили вогонь. Після цього відвідувачі церемонії відкриття стадіону повернулися на свої місця, саме шоу під час інциденту не переривалось.

Більшість глядачів дуже задоволені реконструкцією стадіону. "Він дуже красивий і зручний. З тим, що було раніше, просто не порівняти! Сюди й іноземців не соромно запросити." Олімпійський "навіть краще, ніж багато стадіони за кордоном, де я був", - поділився своїми враженнями киянин Володимир. Усім гостям подарували пакети з кепками і невеликими ліхтариками. Коли люди їх включили, трибуни почали мерехтіти - видовище справді вражає.

Для зручності гостей буквально на кожному повороті стояв стюард. Правда, деякі з них і самі ще плутаються в конструкції стадіону.

Людей також трохи збила з пантелику нова система оплати продуктів у фастфудах. Вона організована за європейським зразком: розраховуватися потрібно не готівкою, а карткою, на яку попередньо можна покласти гроші. Багато хто про це дізнався, лише відстоявши чергу. Картка коштує 20 гривень, їх можна була придбати у дівчат, які стояли біля кожного фастфуду. Хоча на стадіоні працюють 42 точки продажу їжі, люди все одно стояли у великих чергах. За 15 гривень тут можна було купити пиво чи сік, за 22 - попкорн, за 25 — хот-дог.

У туалетних кімнатах ще залишилися сліди недавнього ремонту: до цих пір лежить будівельний пил, а деякі кабінки закриті (всього їх на стадіоні 88). З невеликих недоліків - на відкритих майданчиках немає урн для сміття.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1117 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]