Пт, 2024-03-29, 08:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:19
У Китаї в Пекіні помер посол Японії на тлі протестів біля своєї резиденції
Інші останні Новини світу
Посол Японії в Китаї Сінічі Нісіма помер на тлі демонстрації біля своєї резиденції в Пекіні, повідомило агентство Kyodo.

Нісіма помер на 61-му році життя в одній з лікарень Токіо, передає Газета.ru. Він був призначений на свою посаду 11 вересня, по суті, так і не розпочавши свою роботу на новій посаді.

Ось уже кілька днів робота головного диппредставництва Японії в Китаї утруднена акцією протесту, викликаною територіальними суперечками. 15 вересня мітингувальники навіть вступили в сутички з поліцією.

Тим часом прем'єр міністр Японії Йосіхіко Нода закликав Китай забезпечити безпеку японським громадянам у цій країні після того, як в Пекіні знову відбулися масові антияпонські демонстрації, передає BBC Russian.

Тисячі розгніваних китайських протестуювальників знову зібралися в неділю, 16 вересня, біля посольства Японії в Пекіні. Аналогічний мітинг відбувся в суботу.

В інших китайських містах постраждали японські магазини, в деяких з яких були розбиті вітрини. Були також спалені кілька японських автомобілів.

Нагадаємо, 11 вересня уряд Японії викупив спірні острови у приватного власника, японської сім'ї Куріхара, чим викликав вкрай негативну реакцію в Китаї, де державне інформагентство "Сіньхуа" повідомило, що націоналізація островів порушує "важливе розуміння і спільну позицію" для двосторонніх відносин.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 943 | Додав: adminA | Теги: посол Японії, Китаї помер, Пекіні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]