Ср, 2024-04-24, 18:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:21
У Криму аби не заважати курортникам навчальний рік розпочнуть у жовтні
Інші останні Новини України
Міністерство освіти і науки підтримало ініціативу Анатолія Могильова про перенесення початку навчального року для студентів кримських вузів на початок жовтня. Про це повідомляє в середу Управління інформаційної політики уряду автономії.

"Я вдячний Міністерству освіти за підтримку ініціативи Криму", - сказав Могильов.

Глава кримського уряду підкреслив, що перенесення початку навчального року у вузах на жовтень дозволяє вирішити два завдання.

По-перше, дає можливість учнівській молоді відпочити у вересні за більш прийнятними, ніж у високий курортний сезон, цінами.

По-друге - дозволяє розширити рамки курортного сезону, залучити до Криму додаткову кількість відпочиваючих.

За інформацією Управління інформполітики, Міносвіти у відповідь на ініціативу Криму про перенесення початку навчального року у вузах повідомило, що вищий навчальний заклад може самостійно встановлювати термін початку навчального року, за умови обов'язкового дотримання нормативних обсягів навчального часу.

Перенесення початку навчального року повинен бути узгоджений з дорадчими органами вузу і органом студентського самоврядування. Коригування графіка навчального процесу не може стосуватися першого курсу у зв'язку з нормативно визначеними термінами вступної кампанії.

Згадаймо, в 2012 році кримський прем'єр Могильов на зустрічі зі студентами Таврійського національного університету ім. В.І.Вернадського виступив з ініціативою перенести початок навчального року для студентів вищих навчальних закладів України на початок жовтня.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 906 | Додав: nowyny | Теги: навчальний рік жовтень, курортники, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]