Пт, 2024-04-19, 19:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:36
У Криму хочуть прирівняти іноземні слова до матюків
Інші останні Новини з регіонів України

У тимчасово окупованому Криму знову затримали кримського татарина, повідомив перший заступник голови Меджлісу кримських татар Наріман Джелялов у Facebook.

"Сьогодні в селі Червоний Мак Бахчисарайського району затриманий кримський татарин, батько трьох дітей Мустафаєв Смаїл 1962 р.н. Він доставлений в Північне відділення поліції Севастополя за підозрою в незаконній вирубці лісу в 2012 р", - написав Джелялов.

У той же час, журналіст ART Шевкет Наматуллаев повідомив, що Мустафаєва затримали за підозрою до "Хізб ут-Тахрір", але вилучили бензопили.

За словами члена контактної групи з прав людини в Криму Абдурешита Джеппарова озброєних людей було близько 30-ти осіб.

"Затримали під приводом, нібито була незаконна вирубка лісу дуже давно-давно в 2012 році. Справа тоді було відкрито, потім закрили, тим більше ділянка була не його. Він лісник в минулому. При затриманні людей було дуже багато - КАМАЗ з ОМОНом, Газелі , всього близько 30-ти чоловік в масках, з автоматами. Під час обшуку шукали якусь релігійну літературу, його намагаються зарахувати до Хізб ут-Тахрір. Він звичайний мусульманин, який по п'ятницях ходить в мечеть. Вивезли його в поліцейське відділення "Північний", під Севастополь", - розповів правозахисник Абдурешит Джеппаров.

За словами правозахисника, силовики вели себе дуже грубо. Обшук йшов більше двох годин.

"Затримання було дуже жорстке - забороняли говорити кримськотатарською. Були незрозумілі команди - то сісти, то лягти. Наручники не одягали, але все було дуже грубо" - йдеться в повідомленні.

Ісмаїл Мустфаєв досі перебуває у відділенні поліції.

Як повідомлялося, після анексії Криму Росією на півострові почали затримувати кримських татар, почастішали обшуки в їхніх помешканнях, мечетях. Окупаційна влада заборонила діяльність Меджлісу кримськотатарського народу і внесла його до переліку організацій, діяльність яких припинена у зв'язку із здійсненням ними екстремістської діяльності.

Під арештом перебуває ряд кримськотатарських активістів по так званому "справі 26 лютого".

Також почався суд над 4 кримськими татарами за звинуваченням у тероризмі і участі в ісламській організації "Хізб ут-Тахрір", діяльність якої заборонена в РФ.

У Криму окупанти хочуть прирівняти іноземну мову до лайки

Так званий "глава держради Криму" Володимир Константинов запропонував прирівняти іноземні слова до мату. Про це він заявив в інтерв'ю російській радіостанції.

Раніше він закликав внести гуманітарний внесок в програму імпортозаміщення та перестати використовувати запозичені слова, такі як "кава-брейк", "ресепшн" або "меседж".

За словами Константинова, потрібно активно протидіяти сліпому копіюванню Заходу і "захистити російську мову від сміття".

"Ми почали цю боротьбу за чистоту мови, але з'ясовується, що на нас чекає дуже тривала, копітка боротьба", - сказав Константинов.

На питання, яким чином він планує боротися з запозиченнями, Константинов запропонував прирівняти використання іноземних слів до лайки.

"Можна прирівняти розмову іноземною мовою до лайки. Адже коли висловлюються - це ознака поганого тону. Вона не заборонена, лайка, але люди, коли висловлюються, розуміють, що це погано. Це говорить про те, що людина погано вихована. Тоді все почне ставати на свої місця", - вважає Константинов.

Також він повідомив, що найближчим часом в "кримському парламенті" пройде акція і фотовиставка, присвячена російським словами, практично "з'їденим" англійськими еквівалентами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 857 | Додав: adminA | Теги: матюки, іноземні слова, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]