Чт, 2024-03-28, 17:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:05
У Кривому Розі відкрили пам'ятник загиблим на Донбасі бійцям
Інші останні Новини з регіонів України

У Кривому Розі відбулося відкриття пам'ятника українським бійцям, які загинули під час бойових дій на Донбасі, що тривають з квітня 2014 року. У церемонії відкриття взяли участь мешканці міста, учасники бойових дій з сім'ями, представники влади.

Як повідомляє Радіо Свобода з посиланням на міськраду Кривого Рогу, з ініціативою відкриття пам'ятника воїнам в місті виступили демобілізовані бійці, родичі загиблих військових, волонтери.

Ескіз пам'ятника створив криворізький скульптор Володимир Токар, за чиїм проектом вже було зведено пам'ятник воїнам-афганцям в Жовтневому районі міста.

За словами творця монумента, прототипом пам'ятника стала реальна особистість - мінометник-"кіборг" Євген Абросимов з позивним "Абрикос", який брав участь у захисті Донецького аеропорту.

Скульптура "кіборга" поміщена між двома символічними крилами літака, які символізують трагедію Іл-76, збитого збройними сепаратистами під Луганськом в червні 2014 року. У ньому загинуло 49 українських військових, серед яких були жителі Дніпропетровська та Кривого Рогу.

На монументі викарбувані імена земляків, які загинули під час військової операції на сході України. Кривий Ріг в бойових діях на Донбасі втратив сто воїнів.

Раніше в Херсоні відкрили меморіальний комплекс загиблим воїнам АТО.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 789 | Додав: adminA | Теги: Донбас, бійці, Кривий Рыг, пам'ятник загиблим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]