Чт, 2024-04-18, 11:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:48
У Ліхтенштейні живуть найбагатші європейці , найбідніші - бєларуси і молдовани
Інші останні Економічні новини
частный детектив в Запорожье Если вам нужен частный детектив в Запорожье, то просто таки немедленно посетите сайт http://detective-zaporozhye.com.

Підданих Ліхтенштейну визнано найбагатшими в Європі, а жителів Молдови, Бєларусі і Косово - найбіднішими, передає "Інтерфакс-Україна".

Дослідження, проведене німецькою соціологічною компанією GfK Geo Marketing, показало, що купівельна спроможність жителя Ліхтенштейну становить у середньому 57 тис євро на рік. На другому місці - Норвегія, за нею - Швейцарія.

При цьому молдовани в 45 разів бідніші за підданих Ліхтенштейну, повідомляє інтернет-видання "Єврообсервер".

Лідером у Європі за рівнем доходів на душу населення названо Люксембург. Однак його жителі після сплати податків у змозі витрачати на рік приблизно вдвічі менше, ніж громадяни Ліхтенштейну - близько 29 тис євро.

Водночас, люксембуржці приблизно вдвічі багатші за жителів Іспанії та Італії, купівельна спроможність яких становить близько 13 тис євро на рік. Ця сума є середнім рівнем добробуту в Європі.

Останні рядки в списку посідають Молдова, Бєларусь і Косово, жителі яких заробляють у 10 разів менше за середньоєвропейські показники.

З погляду загального сукупного добробуту лідером визнано Німеччину. Друге місце посідає Франція, третє - Великобританія. На цю "трійку" припадає 47% європейського добробуту.

У першу десятку найбільш успішних країн Європи входять також Польща і Туреччина.

GfK Geo Marketing також оцінила країни за рівнем дисбалансу у рівнях доходів між столицями та регіонами. Так, жителі Парижа вдвоє багатші, ніж провінціали. У Болгарії четверта частина добробуту припадає на Софію.

Прикладом регіональної рівності є Данія, де рівень доходів на душу населення в столиці і найменш заможній області Північна Ютландія становить відповідно близько 23 і 21 тис євро.

У червні цього року повідомлялось, що громадяни Люксембургу мають найвищий дохід з-поміж європейців, свідчать дані європейського статистичного агентства Eurostat.

Відповідно до опублікованої у середу доповіді валовий внутрішній продукт (ВВП) Люксембургу, за паритетом купівельної спроможності на одного жителя країни, торік становив 274% середнього рівня ЄС.

На другому місці Нідерланди - 131%, на третьому Австрія - 129%. При цьому показник ВВП на одного жителя країни варіюється від 45% до 274%.

Найнижчий ВВП за паритетом купівельної спроможності в минулому році був у Латвії - 58%, Болгарії - 45% і Румунії - 49% від середнього рівня ЄС.

Варто зазначити, що одна година роботи в країнах ЄС коштує в середньому 23 євро (244 грн), що у 16 разів більше, ніж заробляє українець.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1382 | Додав: adminA | Теги: Ліхтенштейні, Найбагатші європейці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]