Пт, 2024-04-19, 22:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:02
У МЗС упевнені, що ніщо не завадить Україні домовитися з ЄС до грудня
Інші останні Новини Європейського Союзу

Саміт Україна - Європейський Союз, на якому буде оголошено про завершення переговорів щодо угоди про асоціацію, відбудеться 19 грудня, заявив заступник глави МЗС України Віктор Майко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Щойно стало відомо, що 19 грудня відбудеться саміт Україна-ЄС, і до цієї дати ми маємо завершити всі політичні переговори", - повідомив Майко журналістам у вівторок у Києві.

Він зазначив, що на саміті буде офіційно оголошено про завершення переговорів між Україною та ЄС щодо угоди про асоціацію.

Раніше повідомлялося, що саміт відбудеться в Києві.

Зазначимо, 4 листопада Київ отримав офіційну ноту Брюсселя з пропозицією провести саміт Україна-ЄС 19 грудня поточного року. У свою чергу українська сторона надіслала ноту про свою згоду.

"Ми отримали офіційну ноту від Європейського Союзу, в якій повідомляється, що ЄС пропонує провести саміт Україна-ЄС 19 грудня цього року в Києві. І вже цієї п'ятниці українська сторона, у свою чергу, надіслала офіційну ноту Брюсселю, в якій поінформувала про свою принципову згоду з пропозицією ЄС", - повідомив представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв.

Відповідаючи на запитання про можливий візит до Брюсселя президента України Віктора Януковича, український дипломат сказав: "Мені складно відповісти на це запитання, оскільки це залежить від багатьох чинників. Насамперед (через те, що) до саміту залишається півтора місяця, це дуже стислий термін. Графіки і президента України, і президента Європейської Комісії досить напружені. Треба враховувати і внутрішню ситуацію в ЄС, який переживає серйозну кризу".

Зазначимо, що раніше оприлюднили дані громадського моніторингу прогресу України у виконанні порядку денного асоціації (ПДА), яка визначає напрями співробітництва України та ЄС. Незважаючи на поліпшення кількісних показників, експерти наголошують на уповільненні інтеграційних зусиль Києва у всіх сферах, крім візового діалогу. У МЗС вважають, що такі оцінки викликані браком інформації про непублічну діяльність влади.

20-й раунд переговорів щодо Угоди про асоціацію (УА) між Україною та Європейським Союзом завершився провалом. Київ не відступив від вимоги фіксації в документі перспективи членства в ЄС і не пішов на компроміс з інших суперечливих моментів.

27 жовтня Європарламент ухвалив резолюцію, в якій висловлюється необхідність надати Україні перспективу членства в Євросоюзі за умови досягнення всіх критеріїв, включаючи принципи демократії, поваги прав людини, фундаментальних свобод і верховенства права.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1156 | Додав: nowyny | Теги: Саміт Україна - Європейський Союз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]