Сб, 2024-04-20, 00:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:43
У Нацкомісії кажуть, що нові тарифи ще не затверджено - Гройсман пояснив, хто платитиме за комуналку лише 10%
Інші останні Економічні новини

Сім'ї, які не зможуть оплатити нові ціни на послуги ЖКГ, будуть отримувати адресну допомогу від держави та сплачуватимуть близько 10% загальної суми платіжки.

Про це в ході засідання Кабінету міністрів зазначив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, пише "Укрінформ".

"Всі, хто має невисокий дохід, будуть так чи інакше сплачувати за послуги ЖКГ 10%. Держава адресно заплатить за кожного, хто цього потребує", - сказав він.

За його словами, нові тарифи є абсолютно ринковими.

"Всі ці балачки і розмови про те, що ціна газу є 30-40 доларів, це неправда",- наголосив Гройсман.

Тим часом керівник відділу інформації і комунікації з громадськістю НКРЕКП Іван Слободянюк повідомив, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, не підвищувала тарифів на тепло та гарячу воду для населення, а лише схвалила проекти.

Про це він заявив в інтерв’ю Радіо Свобода.

"5 травня ми не ухвалювали тарифів щодо населення на теплову енергію, на послуги централізованого опалення, на комунальні послуги та централізоване постачання гарячої води. Ми схвалили проекти цих тарифів і оприлюднили їх на сайті. Тепер питання за громадськістю, котра може тиснути на теплокомуненерго, до цього також мають долучитися органи місцевої влади, розібравшись зі своїми теплокомуненерго", – сказав Слободянюк.

За його словами, дата, коли НКРЕКП може підвищили тарифи для населення, наразі не встановлена.

Як повідомлялося, Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг, підвищила тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення на 75-90% з 1 липня 2016 року.

Кабінет міністрів з 1 травня встановив єдину граничну роздрібну ціну газу для побутових споживачів на рівні 6879 гривень за тисячу кубометрів, для виробників теплової енергії - 6,81 тисячі гривень за 1 тисячу кубометрів.      

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 684 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, Нацкомісія, комуналка, 10%, нові тарифи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]