Нд, 2024-05-05, 12:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:31
У Німеччині надмірно кваліфіковані майже 50% українських біженців – дослідження
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Майже половина українських біженців у Німеччині мають надмірну кваліфікацію для роботи, яку вони виконують. Про це йдеться у дослідженні Нюрнберзького інституту досліджень зайнятості (IAB), яке опублікувало Федеральне агентство з питань зайнятості.

Згідно з ним, близько 68% українських біженців працездатного віку в Німеччині мають вищу освіту, ще 16% – професійно-технічну освіту.

Дослідження також показало, що 18,1% працездатних українських біженців мають оплачувану роботу. Серед біженців, які понад рік перебувають у країні, ця цифра зростає до 28,1%.

За даними дослідження, лише 39% працевлаштованих українських біженців працюють повний робочий день, 36% – неповний робочий день, 18% зайняті несуттєво, а 7% проходять навчання або стажування.

Дослідження IAB з'ясувало, що середній місячний заробіток українців, зайнятих повний робочий день, становить 2 550 євро, що майже на одну тисячу євро нижче від середнього заробітку всіх працівників у Німеччині, в яких повний робочий день.

За словами представника IAB Герберта Брюкера, "переважна більшість українців працездатного віку (80%) – жінки, половина з яких мають дітей".

Він додав, що належний догляд за дітьми призводить "до більшої кількості соціальних контактів з німецькими сім'ями, сприяє соціальній інтеграції і, таким чином, також опосередковано полегшує доступ до ринку праці".

Дослідження ґрунтується на репрезентативному опитуванні близько шести тисяч українських біженців працездатного віку від 18 до 64 років, які перебувають у Німеччині з лютого 2022 року.

Раніше повідомлялося, що з понад одного мільйона українських біженців, які приїхали до Німеччини, рятуючись від війни, 44% сподіваються залишитися в країні.

Перед цим уряди європейських країн виділили понад 43 мільярди євро на прихисток для українців, які стали біженцями через розв'язану росією війну.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 283 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]