Пт, 2024-05-03, 12:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:54
У Німеччині зробили заяву - росії доведеться заплатити за відновлення України
Інші останні Іноземна преса про Україну

росії доведеться заплатити за відновлення України, це "очевидно" рано чи пізно станеться. Відновлення з допомогою агресора передбачено міжнародним правом.

Про це повідомила міністр з питань економічного співробітництва та розвитку Німеччини Свенья Шульце. "Вони мають заплатити за те, що вони знищили. Таке міжнародне право", - заявила Шульце, передає DW.

На запитання, наскільки реалістичною є ця перспектива, міністр відповіла, що "не цілком впевнена" в цьому. "Але нам необхідно зробити все, щоб досягти цього, тому що вони знищили так багато речей. Вони зруйнували всю інфраструктуру, вони зруйнували будинки, і вони повинні заплатити за це. І це має бути частиною переговорів щодо припинення війни", – наголосила вона.

Партнери пообіцяли Україні 60 мільярдів євро на поновлення. Шульце взяла участь у міжнародній конференції з відновлення України (Ukraine Recovery Conference), яка відбулася у Лондоні 21-22 червня. За підсумками зустрічі іноземні донори пообіцяли направити 60 мільярдів євро на потреби України у реконструкції.

Більша частина надійде із допомоги на 50 мільярдів євро, яку кількома днями раніше анонсував Європейський Союз. США планують виділити 1,3 мільярда доларів, перш за все для відновлення енергетичного сектору та інфраструктури. Великобританія зобов'язалася виділити 240 мільйонів фунтів стерлінгів, а Німеччина надасть гуманітарну допомогу 381 мільйон євро.

Раніше ЗМІ писали про те, що Гонконг, Казахстан та Вірменія продають у рф мікросхеми, що потрапили під санкції. Останнім часом російські компанії змінюють код товарів, щоб банки без проблем проводили проблемні операції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 465 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]