Вт, 2024-04-16, 17:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:09
У новорічну ніч запрацюють угоди про зони вільної торгівлі з Британією та Ізраїлем
Інші останні Економічні новини

З 1 січня 2021 року починає діяти Угода про зону вільної торгівлі з Ізраїлем відповідно до закону України "Про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Ізраїль".

Угода про Зону вільної торгівлі з Ізраїлем була підписана п'ятим президентом України Петром Порошенком та прем'єр-міністром Ізраїлю 21 січня 2019 року у м. Єрусалим.

Верховна Рада України ухвалила закон "Про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Ізраїль" 11 липня 2019 року. Як зазначалося у пояснювальній записці до законопроєкту, Угода має на меті лібералізацію торгівлі товарами між Україною та Державою Ізраїль.

Президент Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію Угоди про ЗВТ з Ізраїлем у серпні 2019 року.

Причиною затримки ратифікації Угоди Ізраїлем стало постійне проведення парламентських виборів: 2 березня 2020 року вони відбулися втретє поспіль, оскільки прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху не міг сформувати уряд після двох виборів у квітні та вересні 2019 року.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що реалізація положень Угоди про вільну торгівлю між Україною й Ізраїлем сприятиме збільшенню взаємного товарообігу до 2 млрд дол.

Угоди про зони вільної торгівлі з Британією та Ізраїлем запрацюють у новорічну ніч

У ніч із 31 грудня 2020 року на 1 січня 2021 року запрацюють дві укладені Україною угоди про вільну торгівлю – із Великою Британією та Ізраїлем.

Про це повідомив у Фейсбуці заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України - Торговий представник України Тарас Качка.

«У новорічну ніч запрацюють дві угоди про вільну торгівлю - зі Сполученим Королівством і Ізраїлем», - написав Качка.

8 жовтня 2020 року Президент України Володимир Зеленський та Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон підписали Угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство між країнами.

Угода про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем була підписана 21 січня 2019 року. Дія документа спрямована на двосторонню лібералізацію та усунення бар'єрів у торгівлі між країнами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 725 | Додав: adminA | Теги: угоди про зони вільної торгівлі з Б | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]