Пт, 2024-04-26, 13:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:35
У Палаті представників США рекомендували ухвалити резолюцію про спецтрибунал для рф
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Комітет закордонних справ Палати представників США підтримав проект резолюції щодо спецтрибуналу для росії.

Комітет рекомендував Палаті представників під час спільного голосування підтримати резолюцію H.Res.81 Про заклик до президента підтримати створення Спеціального трибуналу для покарання злочину агресії проти України.

"Ми чули від генпрокурора України про жахливі звірства. Мені довелося побувати з ним у Бучі та побачити місця масових поховань та розстріляних у потилицю дітей. Я вважаю, що створення Спеціального трибуналу є доцільним", — зазначив голова комітету Майкл Маккол.

Автор резолюції, конгресмен Білл Кітінг заявив, що ухвалення документа важливо, щоб притягнути росію до відповідальності за її наміри у цій незаконній війні.

Президент України Володимир Зеленський під час візиту до Нідерландів 4 травня закликав створити повноцінний суд, а не гібридний. Зеленський заявив, що сподівається на притягнення до відповідальності російського диктатора володимира путіна, ордер на арешт якого раніше видав МКС.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордери на арешт російського диктатора володимира путіна та дитячого омбудсмена росії марії львової-бєлової. Їх звинувачують у незаконній депортації дітей з України до рф у період з 24 лютого 2022 року. Глава кремлівського режиму може бути заарештований на території 123 країн, які ратифікували Римський статут.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 367 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]