Вт, 2024-04-23, 10:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:46
У парку Шевченка фестиваль Млинців витіснятиме морозну зиму
Інші останні Столичні новини - новини Києва

  З 16-26 лютого парк ім. Тараса Шевченка запрошує киян та гостей столиці на святкування Масниці. Протягом 10 днів відвідувачів чекатимуть частування млинцями, солодощами та гарячими напоями.

- З понеділка, 20 лютого, починається тиждень, що передує настанню Великого посту. Тож, доведеться відмовитись від м'яса, а ось молочні продукти залишаються у лідерах. Адже молоко, яйця, масло та сметана є основними інгредієнтами традиційної страви свята, а саме млинців. У наc вони найсмачніші!, - розповіла пані Олена, господиня одного із дерев’яних будиночків . - А чому саме такі ласощі? Ще з давнини, у кожній хатині готували млинці тому, що за формою та кольором вони нагадували форму сонця, яке запрошували разом з весною та проганяли холодну зиму.

Національна атрибутика, торгові ятки з варениками, млинцями, медом, солодощами, випічкою, гарячим глінтвейном та медовухою. Такі частування, супроводжуються народними розвагами, піснями і танцями. За підтримки  Шевченківської РДА на чолі з Олегом Гарягою парк чудово обладнали для  свята та встановили сцену, де виступали талановиті вихованці дитячих колективів. А саме, дитяча студія українського танцю «Барвіночок», фольклорний ансамбль «Меланія» та ансамбль народного співу «Вселад». Під супроводження запальних ведучих та оплески глядачів маленькі зірки отримували призи, іграшки та нагороди.

До слова, етнографи нагадали ще про одну давню легенду пов’язану із цим святом. Масляна  - це час залицянь, пестощів, пристрасті та пошуку другої половинки. І ось,  маленька пам'ятка для жінок: протягом більше тижня, чоловіки зобов'язані слухатись своїх обраниць та виконувати всі їхні забаганки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 758 | Додав: adminA | Теги: фестиваль Млинців, парк Шевченка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]