Сб, 2024-04-20, 08:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:05
У поліції розповіли, як позбуваються старих кадрів
Інші останні Економічні новини

У процесі атестації співробітників поліції в Києві рекомендували до звільнення 80% керівництва найвищої ланки й 70% керівництва середньої ланки. У центральному апараті з тих, хто вже пройшов атестацію, до звільнення рекомендували 15% співробітників, дізналася "Українська правда" у поліції й в інтерв'ю з головою відомства Хатією Деканоїдзе.

Станом на 5 лютого атестацію по Києву, Київській області й Центральному апарату пройшли 13 015 співробітників Національної поліції.

У керівництві найвищої ланки в Києві з 1 начальника й 4 заступників начальника Головного управління було звільнено начальника й 3 заступників, що становить 80%.

У категорії "начальники управлінь поліції і їхні заступники" в Києві атестацію проходили 60 осіб. Із них до звільнення було рекомендовано 42 людей, що становить 70%.

Усього по Києву атестацію проходили 6 992 співробітники. Із них до звільнення було рекомендовано 899 осіб, що становить 13%.

По Київській області в керівництву найвищої ланки до звільнення рекомендували 60%: із 1 начальника й 4 заступників начальника Головного управління – 3 заступників з 4.

Із числа начальників відділів поліції області і їхніх заступників проходили атестацію 70 осіб. Із них до звільнення було рекомендовано 28, що становить 40%.

Усього по Київській області – 19% рекомендовано до звільнення, тобто 703 людини з 3619.

Загальний підсумок по Київській області: керівний склад Києва й області – 54% звільнено. Усього по Києву й області – 15% звільнено.

У Центральному апараті атестацію вже пройшли 2405 співробітників, триває атестація співробітників регіональних підрозділів міжрегіональних територіальних органів ЦА.

Із 2405 співробітників до звільнення було рекомендовано 356 осіб, що становить 15%, причому з керівного складу відсоток рекомендованих до звільнення становив 23%.

Раніше Деканоїдзе заявила про плани оголосити додатковий набір у патрульну поліцію Києва наприкінці лютого.

Як відомо, з 7 листопада 2015 року було ліквідовано міліцію і створено Національну поліцію України.

Працівників міліції могли прийняти в поліцію після проходження атестації, яка включає тестування, співбесіди, а в окремих випадках – і поліграф.

Як сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, до кінця року поліція з'явиться в усіх великих містах України, а поліцейські пройдуть переатестацію.

Поліцейським, які провалили переатестацію, запропонують поїхати на Донбас

Національна поліція запропонує проходити службу в управліннях поліції Луганської та Донецької областей співробітникам з інших регіонів, які провалили переатестацію. Про це повідомив начальник прес-служби МВС Артем Шевченко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, ініціаторами такого рішення глави МВС Арсена Авакова стали керівники ГУНП Луганської та Донецької областей Юрій Покіньборода і В'ячеслав Аброськін і Хатія Деканоідзе.

З приводу аргументації ухвалення подібного рішення Шевченко зазначив наступне: "Потрібна свіжа кров для задоволення реального кадрового голоду. Значний некомплект штатів (більше 2000 поліцейських на Донеччині, біля 1000 поліцейських на Луганщині), який немає ким заповнити з професіоналів особливо у численних населених пунктах на самій лінії розмежування (дільничі, слідчі, оперативники)".

За його словами, ті, хто погодиться, матимуть соціальний захист - бажану можливість дослужити до пенсії (це особливо важливо для поліцейських, яким залишилося служити рік-два до пенсії).

Шевченко запевнив, що поліцейським пропонуватимуть службу обов'язково із врахуванням особистих моральних і ділових якостей (відверто скомпрометовані особи не потраплять на службу, шанс матимуть ті, хто просто не склав тести чи не пройшов співбесіду).

"Цей кадровий склад виявиться особливо потрібним, якщо у майбутньому доведеться брати під контроль внаслідок мінських домовленостей чи інших обставин, нині тимчасово окуповані населені пункти. Місцеві поліцейські можуть зірватися на зловживання внаслідок мотивів помсти", - зазначає речник МВС.

На його думку, таким чином "з'явиться реальна можливість переселити людей з інших регіонів, які поступово впливатимуть на зміну світосприйняття і менталітету населення краю. Хтось з поліцейських залишиться служити і надалі, обзаведеться сім'ями".

"Буде знято напругу у поліцейському середовищі: ті, хто не пройшов переатестацію, не почуватимуться кинутими напризволяще. Для них буде зменшено вірогідність стати на хибний кримінальний шлях подальшого життя", - зазначає Шевченко.

Речник МВС запевнив, що після року-двох буде проведено повторну переатестацію із остаточними висновками.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 814 | Додав: adminA | Теги: старі кадри, поліція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]