Ср, 2024-04-24, 12:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:14
У пошкодженні підводних інтернет-кабелів Тайвань звинувачує китайські кораблі
Інші останні Новини світу

Група островів, що належать Тайваню, протягом останнього місяця не мала доступу до інтернету. Тайванські чиновники звинувачують два китайські кораблі у пошкодженні кабелів, що й спричинило збій. Про це повідомляє Associated Press.

Населення островів Мацу становить близько 14 тисяч осіб. Люди, які там проживають, залежать від двох підводних кабелів, які прокладені від головного острова Тайваню і забезпечують мешканцям архіпелагу доступ до послуг інтернету.

В Національній комісії зв’язку Тайваню стверджують, що знайшли докази того, що китайський корабель перерізав перший інтернет-кабель на відстані приблизно 50 кілометрів від узбережжя Китаю на початку лютого. Приблизно за тиждень інше судно перерізало другий кабель, повідомили в комісії.

Тим часом уряд Тайваню не висуває звинувачень китайському уряду в навмисному перерізанні кабелів. Немає прямих доказів того, що китайські кораблі отримали таке завдання.

Люди, які живуть на островах, з часу виникнення проблеми використовують для отримання обмеженого доступу до інтернету систему мікрохвильових радіосигналів. Ця система використовує застарілу технологію, що спричинило тривалі затримки в роботі основних інтернет-послуг.

Інтернет-кабелі, які прокладаються на невеликій глибині, зазвичай покриваються сталевою бронею. Але навіть з таким захистом кабелі можуть бути легко перерізані обладнанням, яке використовується на кораблях і рибальських човнах.

Згідно з інформацією від найбільшої телекомунікаційної компанії Тайваню, за останні п’ять років у регіоні підводні кабелі перерізалися загалом 27 разів.

В Національній комісії зв’язку Тайваню заявляють про те, що запровадять систему збору даних, яка має запобігти майбутнім інцидентам з перерізанням кабелів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 451 | Додав: admin | Теги: китай, Інтернет, кораблі, підводний, тайвань, кабель | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]