Сб, 2024-04-20, 03:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:42
У промзоні Авдіївки бойовики використовують заборонені міни
Інші останні Надзвичайні новини

Упродовж минулої доби в зоні проведення Антитерористичної операції загиблих серед українських військових немає, четверо зазнали поранень. Про це сьогодні, 30 березня, на брифінгу в Києві повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко, передає УНІАН.

"Минулої доби обійшлося без втрат — жоден воїн не загинув, але четверо бійців отримали поранення", - сказав Лисенко.

Також він зазначив, що вчора на Луганщині у населених пунктах Троїцьке та Олександрівка на встановлених бойовиками розтяжках підірвалися та загинули двоє цивільних осіб.

Лисенко підкреслив, що на Луганському напрямку різко активізувалися бойові дії, зокрема в районі Щастя вчора зафіксовано два снайперських обстріли українських позицій. Також бойовики неодноразово порушували режим тиші у Попаснянському районі. Всього ж за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 7 обстрілів з боку бойовиків.

На Донецькому напрямку "найгарячішими точками" на лінії зіткнення залишаються Зайцеве та Авдіївка, де бойові дії ведуться у цілодобовому режимі. Зокрема, за минулу добу бойовиками по українських позиціях випущено близько 250 мін та близько 10 снарядів калібром 152 мм.

Як зазначив Лисенко, всього на Донецькому напрямку вчора скоєно 52 обстріли українських позицій, причому кожен третій - з важкого озброєння.

На Маріупольському напрямку епіцентром бойових дій було Сорокине, в якому українські позиції двічі обстрілювалися бойовиками з мінометів. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку вчинено 9 обстрілів з боку противника.

Також у районі Білосарайської Коси, що за 20 км на південний захід від Маріуполя, було помічено російський розвідувальний безпілотник.

Бойовики застосовують заборонені міни

В районі промислової зони Авдіївки бойовики застосовують проти сил АТО протипіхотні міни ПОМ-2, заборонені Женевською конвенцією. Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook прес-центр штабу АТО.

За інформацією розвідки, це поки що єдиний населений пункт, де окупанти використовують засоби ураження, заборонені Женевською конвенцією.

З метою уникнення жертв серед місцевого населення, якому теж загрожує смертельна небезпека, штаб АТО застерігає, що ПОМ-2 є міною, що має пристрій самоліквідації, а після закінчення часу бойової роботи (від 4 до 50 годин) сама ініціює свій підрив.

"На Донецькому напрямку Авдіївка - єдиний населений пункт, де виявлено таку антигуманну зброю. Проросійські найманці готові на все, аби просунутися вперед на даному напрямку фронту, та використовують найсучаснішу зброю орієнтовно російського виробництва", - заявляють у штабі АТО.

Нагадаємо, 16 березня президент України Петро Порошенко заявив, що "бої, які зараз ведуться в промзоні біля Авдіївки, те зосередження ворожих збройних формувань разом з танками, артилерією, не дають нам підстав сподіватися на гарантований мирний розвиток подій".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 770 | Додав: adminA | Теги: бойовики, промзона Авдіївки, заборонені міни | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]