Чт, 2024-04-18, 19:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:40
У Раді хочуть посилити дисципліну та взаємодію з Кабміном. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій вважає одним із найбільших викликів, які стоять перед парламентом, дисципліну серед народних депутатів. Про це він сказав на засіданні погоджувальної ради у понеділок, передає "Українська Правда".

Він нагадав, що у Верховній Раді не розглянутими залишаються цілі блоки законопроектів і питань, зокрема у галузі екології та охорони здоров'я.

"Якби ходили на роботу народні депутати, ми могли би розглядати законопроектів набагато більше, ніж це відбувається. Середа і пятниця майже безрезультативна… у вівторок і четвер дві години до обіду можуть бути результативними, ще дві години після обіду", – зазначив спікер.

Парубій звернувся не лише до голів фракцій, а й до всіх народних депутатів із закликом дотримуватися дисципліни.

"Я не буду бігати за народними депутатами і закликати їх десятки разів. Ми повинні тут спільно між собою домовитись, що ми своїх колег дисциплінуємо, приходимо в зал і працюємо, і встигаємо все прийняти", – сказав голова ВР.

Він також вказав, що більше вірить у результат домовленостей, а не будь-яких адміністративних заходів, яких, очевидно, доведеться вживати".

Луценко закликає негайно розробити графік імплементації "плану Кокса" з реформування ВР

Лідер фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко закликає цього тижня розробити графік імплементації "плану Кокса" з реформування Верховної Ради. Про це він сказав під час Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту, передає УНІАН.

Луценко зазначив, що після обрання нового керівництва ВР та нового уряду необхідно закласти ефективну модель взаємодії між парламентом та Кабміном.

"Я закликаю негайно, цього тижня, розробити графік імплементації Плану пана Кокса для реформи парламенту, який, між іншим, передбачає не лише нашу роботу, а й, наприклад, засилання від уряду тез про ключові закони, які обговорюються тут і лише після їх погодження наповнюються текстом в уряді і повертаються в парламент", - наголосив він.

Луценко також зазначив, що виступає за створення робочих груп між парламентом та урядом. Зокрема, він висловив думку, що необхідно було б створити такі робочі групи щодо податкового кодексу, бюджету на наступний рік, тарифоутворення.

Як повідомлялось, місія Європарламенту на чолі з Петом Коксом підготувала низку рекомендацій, які дозволять покращити роботу парламенту України.

Зокрема, рекомендації покликані оптимізувати процес ухвалення законів, поліпшити комунікацію між Кабміном і парламентом, скоротити кількість комітетів ВР.

17 березня Верховна Рада підтримала рекомендації Європарламенту щодо реформування ВР України.

Кубів повідомив, що йому доручено сприяти ефективній співпраці уряду з парламентом

Перший віце-прем`єр-міністр України Степан Кубів повідомив, що йому доручено сприяти ефективній співпраці уряду з парламентом. Про це Кубів сказав під час Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту.

"За дорученням прем`єр-міністра і за погодженням уряду, я закріплений за ефективну роботу від імені уряду з парламентом. Так що ми будемо дійсно працювати не лише на Погоджувальній раді, а перш за все і з депутатами, і з головами комітетів, і з головами фракцій. Така моя робота і я буду її робити максимально ефективно", - сказав Кубів.

Крім того, він повідомив, що на базі пропозицій прем`єра головою ВР було погоджено, що відбудеться зустріч прем`єр-міністра з головами комітетів парламенту.

"Ми спробуємо максимально перейти в практичну, ефективну площину співпраці уряду і Верховної Ради", - зазначив перший віце-прем`єр.

У НФ вважають, що "політична афера" щодо призначення позачергових парламентських виборів провалилася

Лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак наголошує, що "політична афера" щодо призначення позачергових парламентських виборів провалилася. Про це Бурбак сказав під час погоджувальної ради лідерів фракцій та голів комітетів парламенту.

"Політична афера щодо призначення позачергових виборів в Україні, парламентських, які б розвалили країну, провалилася. Хочу відповідально заявити, що "Народний фронт" стоїть на державницьких позиціях і не допустить позачергових виборів до Верховної Ради, тому що це зруйнує нашу державу", - наголосив Бурбак.

Крім того, Бурбак наголосив: "Вчора і сьогодні ми чули заяви фракції "Батьківщина" про необхідність ініціювати тимчасову слідчу комісію для розслідування діяльності попереднього уряду. У зв`язку з цим хочу заявити наступне: шановним колегам з "Батьківщини" варто вийти зі стану інерційності традиційних підходів. Ми пам`ятаємо, скільки ТСК було створено Партією регіонів у політичній війні проти прем`єра Тимошенко".

Бурбак також закликав звертатися із фактами щодо будь-яких зловживань до Національного антикорупційного бюро, Національного агентства із запобігання корупції, Державного бюро розслідувань та Генпрокуратури.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 917 | Додав: adminA | Теги: рада, Кабмін, взаємодія, дисципліна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]