Пт, 2024-04-19, 22:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:44
У Раді не хочуть міняти склад ЦВК - незадоволені кандидатурами президента
Інші останні Політичні новини

Фракція "Народний фронт" прийняла рішення не голосувати за подані Президентом України кандидатури в члени Центральної виборчої комісії. Про це в ефірі "112 Україна" заявив народний депутат від фракції НФ Антон Геращенко.

Комітет ВР із правової політики підтримує розгляд питання призначення членів ЦВК першим у четвер

"На сьогодні ми прийняли рішення не голосувати за даний список. Відповідно, президент повинен почути думку депутатів Верховної Ради, фракцій, і, можливо, скоригувати свою пропозицію щодо членів ЦВК", - повідомив представник "Народного фронту".

Фракція Радикальної партії Олега Ляшка теж не голосуватиме за кандидатури до нового складу Центральної виборчої комісії (ЦВК). Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив народний депутат від фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук.

За його словами, фракція в обов'язковому порядку буде голосувати за звільнення чинного складу ЦВК, оскільки наполягала на цьому неодноразово. "Щодо голосування за новий склад ЦВК, ми не будемо голосувати за цей склад ЦВК ні за яких обставин. Президент дійсно не порушив закон, вносячи ці кандидатури. Згідно нашого недолугого законодавства, він міг на вулиці зловити осіб і подати в парламент. Законодавство не передбачає, що це мають бути представники фракцій. Але президент порушив політичну традицію. При всіх попередніх президентах не було жодного випадку, щоб не було представлених членів ЦВК від усіх фракцій", - сказав Мосійчук.

Фракція "Об'єднання "Самопоміч" буде пропонувати, щоб завтра парламент припинив повноваження нинішніх членів Центральної виборчої комісії (ЦВК). Про це журналістам заявив народний депутат від фракції "Об'єднання "Самопоміч" Єгор Соболєв за підсумками засідання фракції.

"Хоча рішень (у Верховній Раді – ред.) завтра багато, важливих з них немає. Єдине добре, що завтра ми можемо зробити - вигнати ЦВК на чолі з Охендовським, який зможе після цього зосередитися на свідченнях у НАБУ по "чорних" грошах з "чорної" книги Партії регіонів. Ми будемо пропонувати, щоб завтра було голосування", - зазначив він.

Комітет ВР із правової політики підтримує розгляд питання призначення членів ЦВК першим у четвер

Парламентський комітет із питань правової політики та правосуддя підтримує розгляд Верховною Радою в четвер першим питанням призначення членів Центральної виборчої комісії, заявляє голова цього комітету Руслан Князевич, передає "Інтерфакс-Україна".

"Від імені комітету хочу сказати, що ми повністю підтримуємо необхідність розгляду в четвер першим питанням постанови щодо призначення членів Центральної виборчої комісії", - сказав Р.Князевич на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок.

Він також анонсував, що претендентів на ці посади заслухають на комітеті в середу. "В середу у нас буде розширене засідання комітету із цього приводу. Запрошено всіх претендентів на ці посади", – повідомив голова комітету.

Крім того, Князевич звернувся до спікера Верховної Ради Андрія Парубія з проханням організувати графік зустрічей претендентів на посади членів ЦВК із фракціями Верховної Рады.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради України проект постанови (№4790 від 3 липня) про призначення членами ЦВК 11 осіб. Він також вніс проект постанови про звільнення 12 членів ЦВК, більшість з яких отримали свої призначення за Януковича, включно з очільником Комісії Михайлом Охендовським, котрого вважають близьким до Віктора Медведчука.

За словами чинного заступника голови ЦВК Андрія Магери, якщо парламентарії затягнуть з призначенням нових членів Комісії, під загрозою зриву опиняться парламентські довибори у 7 мажоритарних округах, проведення яких призначено на 17 липня.

Якщо парламент лише звільнить членів Центральної виборчої комісії України й не обере нових, то роботу ЦВК буде заблоковано, тому це питання має бути опрацьоване, зазначає голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 852 | Додав: adminA | Теги: рада, кандидатурами президента, склад ЦВК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]