Пт, 2024-03-29, 16:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:46
У рамках перепису населення до українців посталять питання: список
Інші останні Політичні новини

Під час перепису населення, який заплановано на грудень 2020 року, українцям поставлять до десяти питань.

Крім національності, віку, статі, мови, складу родини, у громадян поцікавляться про трудову міграцію і роботу, повідомляє Держстат та Міністерство юстиції.

На основі відповідей щодо трудової міграції влада хоче визначити її масштаби і напрацювати рішення щодо підтримки регіонів і транспортній сфері.

Також українців запитають про місце та режим роботи. Це необхідно для підрахунку працездатних, їх віку, статі та умов проживання, що в подальшому допоможе скласти списки на соціальну допомогу. Планується і питання про будинок, рік його будівництва, а також про наявність кухні, інтернету, води, каналізації – для ревізії житлового фонду.

Решта питань стосуватимуться національності, мови, освіти, сім’ї, шлюбу. А дівчат від 15 років попросять вказати дані про наявність дітей – для прогнозів по демографії.

Раніше прем’єр-міністр Олексій Гончарук повідомив, що повноцінний перепис вже ініційований на грудень 2020 року. Але уряд вивчає можливість провести його у цьому році.

Також в українському уряді запропонували провести перепис населення через смартфони або планшети.

Перед цим Кабмін вирішив створити комісію з питань проведення Всеукраїнського перепису населення, який заплановано на 2020 й рік. За попередніми даними, він буде коштувати понад мільярд грн.

Пробний перепис населення відбудеться у Києві та області до кінця 2019 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 705 | Додав: admin | Теги: список, українці, перепис населення, питання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]