Пт, 2024-04-19, 15:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:48
У разі євроінтеграції США пообіцяли Україні торговельні преференції - щоб компенсувати економічні втрати
Інші останні Економічні новини
США обіцяють торговельні преференції для України у разі її євроінтеграції. Про це на брифінгу 9 грудня заявила представниця Держдепартаменту США Джен Псакі, повідомляє РБК з посиланням на прес-службу Держдепу.

Так, відповідаючи на запитання, як можуть США допомогти Україні компенсувати економічні втрати за можливої євроінтеграції та проблеми в зв'язку з цим з Росією, Псакі зазначила, що багато українських товарів можуть ввозитися до США безмитно.

"Багато товарів України мають право на безмитне ввезення в Сполучені Штати Америки в рамках Загальної системи преференцій. Правда, ця програма ще не схвалена Конгресом. До того ж, ми - США і Україна - є членами Світової організації торгівлі і діємо за її правилами", - зазначила Псакі.

Але на зазначену програму Україна, за словами представника Держдепу, може розраховувати.

На запитання, які саме українські товари мають право на безмитне ввезення, Псакі не змогла відповісти. Що ж до ініціювання схвалення програми Конгресом США, Псакі повідомила, що це в компетенції урядового агентства США, яке займається розробкою координації зовнішньоторговельної політики (United States Trade Representative).

Раніше європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле висловив сподівання, що в Україні буде знайдено консенсус, і "не тільки для того, щоб розв'язати проблему перевищення використання сили проти демонстрантів, що ми бачили, а також знайти консенсус у співтоваристві, як вирішити економічні труднощі та фінансову ситуацію, а також знайти консенсус, як відновити процес, результатом якого буде підписання Угоди про асоціацію".

"Наша пропозиція залишається в силі, і Угода про асоціацію - на столі. Ми готові підписати, коли буде готова підписати українська сторона", - нагадав він.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 859 | Додав: adminA | Теги: Україні, США, економічні втрати, євроінтеграції, торговельні преференції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]