Пн, 2024-04-29, 05:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:09
У разі вторгнення Китаю США можуть направити війська на Тайвань
Інші останні Політичні новини

Сполучені Штати Америки можуть направити своїх солдатів на Тайвань у разі вторгнення Китаю на острів. Про це заявив голова комітету у закордонних справах Палати представників США, республіканець Майкл МакКол в інтерв'ю Fox News.

МакКол приїхав на Тайвань разом з іншими американськими конгресменами, щоб "забезпечити стримування Китаю". Він нагадав, що раніше ЦРУ попередило про плани Пекіна вторгнутися на Тайвань в 2027 році. Також він зазначив, що в такому випадку Конгрес матиме право санкціонувати застосування військової сили.

"Я думаю, якщо комуністичний Китай вторгнеться у Тайвань, а це, мені здається, станеться, то американський народ підтримає відправку військ, і Конгрес наслідуватиме його приклад", - заявив конгресмен.

Згідно зі словами МакКола, йдеться про санкціоноване застосування військової сили, яке було б схвалено комітетом, або ж про оголошення війни.

Як вважає республіканець, Тайвань гірше готовий до війни, ніж була Україна, тому без прямого втручання США він не вистоїть.

"Тайвань знаходиться в зовсім іншому становищі, ніж Україна. По-перше, вони не випробувані в бою і не готові. Вони не готові до війни. Коли ви подивитеся на Україну, їх підтримує НАТО. У вас немає НАТО в Тихому океані", – пояснив конгресмен.

Нагадаємо, що вчора Китай почав навколо Тайваню триденні військові навчання через зустріч лідера острова зі спікером Палати представників США.

Раніше Китай провів військові навчання щодо завдання ударів навколо Тайваню.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 478 | Додав: admin | Теги: тайвань, США, військо, китай | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]