Вт, 2024-03-19, 16:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:53
У РФ назвали "маренням" слова Колеснікова про відмову прийняти Медведєва
Інші останні Новини з регіонів України

Літак російського прем'єр-міністра Дмитра Медведєва не розвертали в аеропорту Донецька, оскільки він і не збирався туди летіти, заявила прес-секретар глави уряду Наталія Тімакова, коментуючи скандальну інформацію, що потрапила в ЗМІ з легкої руки високопоставленого українського чиновника.

Віце-прем'єр України Борис Колесніков в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" в минулу середу заявив, що в Донецьку відмовилися приймати делегацію Медведєва у зв'язку з проведенням там півфінального матчу чемпіонату Європи по футболу.

За словами Колєснікова, у результаті літак російського прем'єра відправили до Києва. Ці заяви Тимакова в інтерв'ю газеті "Московський комсомолець" назвала "повним маренням". Борис Колесніков, який є куратором Евро- 2012, пояснював, що делегацію Медведєва нібито не стали приймати в Донецьку з міркувань безпеки - в середу в місті чекали більше 150 авіарейсів, тому забезпечити належний прийом високим гостям було неможливо.

Про те, що Медведєв дійсно планує відвідати півфінал чемпіонату, стало відомо три тижні тому. Тоді прем'єр-міністр України Микола Азаров особисто запросив російського колегу на гру в Донецьку 27 червня. І той запрошення прийняв.

Прес-секретар Медведєва пояснила, що пізніше її шеф передумав у зв'язку з програшем збірних України і Росії на чемпіонаті. За словами Тімакової, у разі успіху російських футболістів прем'єр обов'язково приїхав би в Донецьк. Але після поразки росіян в матчі з греками він сам вирішив перенести російсько-українські переговори в Київ.

Тімакова не змогла пояснити, чому віце-прем'єр України зробив таку дивну заяву, хоча повинен був як представник влади знати про зміни планів Медведєва. "Можливо, його самого не пустили в Донецьк", - з посмішкою припустила прес-секретар.

Відмітимо, що, виступаючи в середу на прес-конференції за підсумками зустрічі у верхах, сам Медведєв визнав, що спочатку планував приїхати на півфінал, але "із скорботою констатував", що російські футболісти "порушили його плани". Втім, засмученим Медведєв не виглядав.

Українські політологи вважають скандал з Донецьком доказом провалу переговорів двох країн у газовій проблематиці. Як стало відомо, російська сторона у черговий раз заявила, що не збирається знижувати ціни на газ для України. Київ у відповідь оголосив про плановане в 2013 році різке скорочення майже удвічі закупівель російського блакитного палива.

Як припустили експерти, яких цитує " МК", радіти результативній грі чужих футболістів на чемпіонаті Європи в такій ситуації було б дивно.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1074 | Додав: adminA | Теги: Колеснікова, маренням, РФ, прийняти Медведєва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]