Пт, 2024-04-19, 02:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:23
У розвитку та модернізації системи управління та зв'язку української армії НАТО візьме участь
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Делегація експертів НАТО зі складу Трастового фонду Альянсу з модернізації системи управління та зв'язку української армії позитивно оцінила представлені делегацією Об'єднаного оперативного штабу ЗСУ в Брюсселі презентації та висловила чіткі наміри про надання фінансової допомоги для Ситуаційного центру Генштабу ЗСУ.

"Українською стороною представлені презентації щодо призначення та структури мережі ситуаційних центрів України, а також ролі Головного командного центру Об’єднаного оперативного штабу ЗСУ як бази для функціонування Ситуаційного центру Генерального штабу ЗСУ, його місця в системи управління ЗСУ, функцій, структури, спроможностей та організації роботи", - повідомляє прес-служба Генштабу української армії в четвер, 21 січня.

Згідно з інформацією, учасники зустрічі приділили багато часу для обговорення проблемних питань щодо технічної складової процесу моніторингу стану ЗСУ, в першу чергу щодо виконання певними частинами і підрозділами завдань АТО на сході України.

Представник Департаменту оборонних інвестицій Міжнародного секретаріату НАТО Кіт Келлер дав високу оцінку роботи колективу Об'єднаного оперативного штабу Збройних Сил України, і "висловив позицію і цілком чіткі наміри керівництва Трастового фонду НАТО з модернізації системи управління та зв'язку про надання фінансової допомоги для обладнання Ситуаційного центру Генштабу ЗСУ новітніми технічними засобами, програмним забезпеченням та пристроями".

У Генштабі ЗСУ зазначили, що це обладнання і засоби "значно підвищать ефективність роботи чергової зміни з питань моніторингу поточної ситуації в зоні проведення АТО, що що в свою чергу дасть можливість оперативно інформувати керівництво Збройних Сил та держави для прийняття відповідних управлінських рішень".

Нагадаємо, у листопаді міністр оборони України Степан Полторак затвердив план про перехід Збройних Сил України на стандарти НАТО.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 701 | Додав: adminA | Теги: модернізація системи управління та , НАТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]