Пт, 2024-03-29, 11:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:18
У сюжеті про Макіївку показали вибух у Байконурі - новий "перл" російських ЗМІ. ВІДЕО
Інші останні Новини російської федерації

Російські ЗМІ знову спіймали на перекручуванні і підтасовці фактів щодо ситуації на сході України.

Як повідомляє прес-центр РНБО, у ніч на четвер російська телерадіокомпанія «Звезда» Збройних сил РФ звинуватила сили АТО у тому, що в боях за Макіївку українська армія обстріляла місто з ракетного комплексу «Точка-У».

У сюжеті заявлялось, що ЗСУ бомблять місто для того, щоб звільнити його до Дня Незалежності. На додачу, показуючи відео, росіяни погрожували Україні міжнародним скандалом.

Проте, як виявили аналітики Інформаційно-аналітичного центру РНБО, картинка, яка демонструє застосування зброї масового ураження у Маківці, що нібито була запущена українськими військовими, насправді стосується іншої події – вибуху російської ракети 2 липня 2013 у Байконурі (Казахстан).

Насправді відео знімалося в містечку поблизу полігону, сказав речник РНБО Андрій Лисенко.

«Макіївка й Байконур у Росії вважаються однією і тією ж місцевістю...», – додав він.

Нагадаємо, Росія неодноразово і безпідставно звинувачувала Україну у застосуванні балістичних ракет у населених пунктах.

Це відео наглядно підтверджує, як працює фабрика російської пропаганди, не соромлячись перекручувати не тільки факти, а й підтасовувати відео супровід, зазначають в РНБО.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 834 | Додав: adminA | Теги: Байконурі, новий «перл» російських ЗМІ. ВІДЕО, Макіївку, Вибух | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]