Пт, 2024-04-19, 01:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:27
у Слов'янську відбулась смолоскипна хода до дня народження Бандери. ВІДЕО
Інші останні Новини України

У Слов'янську Донецької області до дня народження провідника ОУН Степана Бандери 1 січня відбувся традиційний факельний марш.

Хода стартувала на Соборній площі, а потім рушила вулицею Шевченка до пам'ятника Тарасу Шевченку, де відбувся мітинг.

Учасники заходу несли смолоскипи, синьо-жовті та червоно-чорні прапори, а також прапори деяких партій. Учасники скандували: "Слава Україні - Героям слава!" "Слава нації - смерть ворогам!" "Україна понад усе!" "Одна-єдина соборна Україна!"

Як повідомлялося, в різних містах України 1 січня відбулися акції до 112-х роковин від дня народження українського політичного діяча, голови Проводу ОУН (б) Степана Бандери. Бандера разом із Ярославом Стецьком був автором Акта відновлення Української держави 30 червня 1941 року.

У липні 1941 року нацисти помістили Бандеру під домашній арешт, а потім відправили в концтабір Заксенхаузен. Його звільнили у вересні 1944 року і запропонували участь в керівництві антирадянського збройного руху в тилу Червоної армії, однак Бандера на співпрацю з гітлерівцями не погодився. Він загинув 15 жовтня 1959 року від рук агента КДБ Богдана Сташинського. Поховано Бандеру в Мюнхені.

У Львові відзначили день народження Бандери.

У Львові 1 січня відбулися урочисті заходи та віче з нагоди 112-ї річниці від дня народження провідника ОУН Степана Бандери.

У заходах взяли участь голова ОДА Максим Козицький, керівництво обласної та міської ради, народні депутати, депутати обласної ради, представники громадськості, повідомляє пресслужба ОДА.

Присутні поклали квіти до пам'ятника Степану Бандері у Львові, виконали державний гімн України, після чого відбулося громадське віче.

Також у рамках урочистостей відбулося нагородження переможців обласної премії імені Героя України Степана Бандери, яка присуджується у трьох номінаціях: громадська, політична, науково-навчальна національна державотворча діяльність. Грошова винагорода кожного з лауреатів премії становить 20 000 гривень.

Відео: Акція до  дня нарождення Бандери в Дніпрі

Віче в честь Бандери в Тернополі

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 627 | Додав: adminA | Теги: смолоскипна хода до дня народження | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]