Пт, 2024-03-29, 14:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:43
У сотні населених пунктів заблоковано автотранспорт - від завтра похолодає до -15 градусів
Інші останні Прогноз погоди

За прогнозом Українського гідрометеорологічного центру 15-16 листопада на території України очікується значне зниження температури, у західних областях - до 15 градусів морозу. Про це в понеділок на брифінгу щодо ліквідації наслідків негоди на території України заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, повідомляє "Укрінформ".

"До кінця доби сьогодні циклон залишить Україну, і в Україну надійде більш прохолодне повітря. Саме тому ми чекаємо протягом 15-16 листопада зниження нічної температури до 3-9 градусів морозу. У західних областях навіть до 10-15 градусів морозу і вдень буде 0-5 градусів морозу", - сказав Кульбіда.

Водночас він зазначив, що похолодання в Україні буде короткочасним. За словами директора Укргідрометцентру, з 17 листопада відбудеться потепління і вдень температура підвищиться до 3-8 градусів тепла.

"Це похолодання буде дуже короткочасним, починаючи з 17 листопада і надалі відбудеться підвищення нічної температури до нуля і, можливо, дуже слабких від'ємних значень температури. І денна температура підвищиться до 3-8 градусів тепла. В цей період істотних опадів ми не очікуємо. Таким чином через дві доби з'явиться можливість поступового сніготанення", - наголосив Кульбіда.

Негода заблокувала рух транспорту майже в сотні населених пунктів

Внаслідок переміщення територією України активного циклону з південного-заходу, кількість населених пунктів, до яких рух обмежено або заблоковано, становить 91. Про це повідомляє Укравтодор.

За оперативними даними, в заторах перебувають близько 350-400 автомобілів в Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській областях. Робота з їхнього розблокування проводиться із використанням потужної високопродуктивної техніки БАТ, ІМР, ротора, автогрейдера.

В областях, за даними Укравтодору, ситуація виглядає наступним чином.

У Житомирській області опади утворили сніговий покрив на ґрунті завтовшки від 8 до 19 см. Проїзд на дорогах загального користування забезпечений. Рух на автодорозі М-21 Житомир - Вінниця - Могилів-Подільський відновлено. Проїзна частина засніжена, місцями товщина снігу на покритті від 3 до 7 см. Рух великовагового транспорту обмежено з 16.00 13.11.2016 р. до 12.00 год. 14.11.2016 р. Місцями утруднений проїзд по М-06 Київ - Чоп у межах м. Новоград-Волинський. Опади тривають.

У Київській області опади утворили сніговий покрив на ґрунті товщиною від 6 до 12 см. Проїзд на дорогах загального користування забезпечений, проїзна частина засніжена. На автодорозі М-06 Київ - Львів - Чоп за погодженням очікується обмеження руху великовагового транспорту у зв’язку з обмеженням в’їзду в м. Київ. З 18.00 год. до 21.00 год. 13.11.16 р. та з 06.00 год 14.11.16 р. обмеження руху великовагового транспорту у зв’язку з обмеженням в’їзду в м. Київ.

У Хмельницькій області опади утворили сніговий покрив на ґрунті товщиною від 30 до 55 см. Проїзд на дорогах загального користування утруднений, але забезпечений, проїзна частина засніжена, ожеледиця. Обмежено рух великовагового транспорту по всіх державних дорогах.

У Тернопільській області опади утворили сніговий покрив на ґрунті товщиною від 30 до 55 см. Проїзд на дорогах загального користування утруднений, але забезпечений, проїзна частина засніжена, можливе утворення снігового накату. З 13.11.2016 р. діє обмеження в русі великовагового транспорту та автобусів на всіх державних дорогах. Ускладнений рух із затором на автодорозі Н-18 Івано-Франківськ - Бучач - Тернопіль місцями із затором – 30 од. Затор на км 181+000 автодороги М-12 Стрий - Тернопіль - Кропивницький, в якому налічується приблизно 60 автомобілів.

У Івано-Франківській області опади утворили сніговий покрив на ґрунті завтовшки від 17 до 40 см, в горах до 60 см. Проїзд на дорогах загального користування утруднений, але забезпечений, проїзна частина засніжена, ожеледиця. Діє обмеження в русі великовагового транспорту по всіх державних дорогах.

У Львівській області опади утворили сніговий покрив на ґрунті завтовшки від 17 до 25 см, в горах до 30 см. Проїзд на дорогах загального користування утруднений, але забезпечений, проїзна частина засніжена, ожеледиця. Обмежено рух великовагового транспорту по всіх дорогах області. Ускладнений рух на автодорозі М-06 Київ - Львів - Чоп, М-10 Львів - Краковець, Н-10 Львів - Івано-Франківськ.

У Рівненській області опади утворили сніговий покрив на ґрунті товщиною від 25 до 35 см. Проїзд на дорогах загального користування утруднений, але забезпечений, проїзна частина засніжена, ожеледиця. З 13.11.2016 року діє обмеження руху великовагового транспорту на всіх дорогах державного значення.

У Чернівецькій області опади утворили сніговий покрив на ґрунті завтовшки від 20 до 25 см, в горах до 33 см. Проїзд на дорогах загального користування утруднений, проїзна частина засніжена, ожеледиця. Рух усіх транспортних засобів автомобільними дорогами загального користування заборонено в межах Путильського, Вижницького, Сторожинецького, Кіцманського, Глибоцького, Герцаївського та Заставнівського районів.

Омелян попросив в українців вибачення

У зв'язку з негодою є проблеми на Укрзалізниці, близько 30 потягів рухаються із зупинками та затримкою у графіку. Про це у ефірі "112 каналу" заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Приношу вибачення перед тими, хто потрапив у снігові затори. Ми робимо усе, щоб це якнайшвидше вирішити. Задіяно понад 1,5 тис. техніки автодору, всі люди працюють цілодобово. У нас аномальні опади були на половині території України. Зачепило 10 областей, такого не було давно. Вчора я об’їздив 2 області, сьогодні мій заступник працюватиме", - сказав Омелян.

Він зазначив, що робота аеропортів була нормалізована, також були розчищені дороги міждержавного значення.

"Немає фактично затримок по рейсах. Є певні проблеми по лінії Укрзалізниці. Зараз ми над цим працюємо. Були проблеми з близько 30 потягами, які йшли з зупинками або затримками по графіку", - розповів Омелян.

Він зазначив, що суттєві проблеми були через фури, багато з яких перебували на дорогах з літньою гумою.

"Вони заблокували рух і доступ до розчищення доріг було ускладнено. Сподіваюся, протягом доби ці проблеми буде вирішено. Зараз всі дороги міждержавного значення розчищено, їхати можливо. У нас техніка стара, але навіть у цих умовах люди працюють самовіддано", - констатував Омелян.

За прогнозами Міністерства інфраструктури, снігопади уже припиняються. Протягом доби буде відновлено рух дорогами України.

Як відомо, протягом 12–14 листопада внаслідок несприятливих погодних умов через спрацювання систем захисту ліній електропередач 988 населених пунктів у тринадцяти областях залишились без електроенергії.

Нагадаємо, в суботу, 12 листопада, віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, перший заступник голови Державної комісії з питань техногенно- екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Геннадій Зубко наказав головам обласних державних адміністрацій не залишати області під час очікуваної негоди.

У неділю вранці, 13 листопада, в Державній службі з надзвичайних ситуацій поінформували, що через негоду вночі проти 13 листопада сталося знеструмлення 275 населених пунктів у шести областях.

Разом з тим, за прогнозами синоптиків, 14-17 листопада погода зміниться по всій території України. Зокрема, очікуються сильні снігопади і хуртовини, снігові замети, мокрий сніг з дощем і налипання мокрого снігу, на дорогах місцями ожеледиця. У Львівській, Тернопільській та Хмельницькій областях сьогодні в зв'язку з погіршенням погодних умов вже заборонили рух вантажного транспорту на автомобільних дорогах державного значення. На Прикарпатті через сильні снігопади призупинено навчання в школах 14-15 листопада.

Кличко заявив, що столичні магістралі та мости очистили від снігу

Ключові транспортні магістралі столиці очищені від снігу, комунальники продовжують роботу, місто повертається до нормального життя. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко у ефірі "Радіо Свобода", повідомляє прес-служба КМДА.

"У Києві 1667 км доріг, і нам потрібно було прибрати їх у дуже короткий термін. Можу сказати, що ключові транспортні магістралі, траси, мости очищені від снігу, посипані піском та сіллю. Залишається прибрати двори і маленькі вулиці. Але головне - місто повертається до звичного ритму життя", - підкреслив Кличко.

Мер Києва зазначив, що до прибирання снігу у столиці задіяли 386 одиниць тільки снігоприбиральної техніки. Він подякував комунальникам, які протягом останньої доби працювали у режимі нон-стоп.

Окрім того, як заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час інспекції стану доріг та в'їздів до столиці, за добу "Київавтодор" використав майже 3 000 тонн солі та 2 000 тонн піщано-соляної суміші.

"Триває обмеження в'їзду великогабаритного транспорту до столиці. "Київавтодор" працює безперервно, і, як ми бачимо, основні магістралі столиці розчищені", - зазначив Пантелеєв.

Наразі в роботі комунальні служби максимально використовують механізацію для прибирання снігу. У дворах та проїздах працюють 4,6 тисячі двірників. За інформацією управління з питань надзвичайних ситуацій Департаменту благоустрою та збереження природного середовища КМДА, за добу випало 20 см снігу.

"Загалом у штатному режимі працює 600 одиниць спецтехніки, які упродовж усієї ночі безперервно очищали дороги міста від ожеледі. Наразі у столиці працює понад 300 одиниць снігоприбиральної техніки "Київавтодору" та 173 одиниці техніки ЖЕО", - повідомляють в КК "Київавтодор".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 870 | Додав: adminA | Теги: завтра, Автотранспорт, до -15 градусів, сотні населених пунктів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]