Пт, 2024-03-29, 14:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:43
У справі про розкрадання коштів з проекту "Стіна" названо імена 7 затриманих
Інші останні Кримінальні новини

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в середу оголосять підозри затриманим особам, причетним, за даними слідства, до розкрадання коштів проекту "Стіна".

Про це повідомив керівник відомства Назар Холодницький журналістам, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Укрінформ.

"Зараз прокурор разом з детективами вичитують усі підозри і, я думаю, сьогодні будуть оголошені всі підозри. Далі будемо обирати запобіжний захід", - сказав він.

За словами Холодницького, прокурори будуть клопотати в суді про обрання затриманим міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави, загальна сума якої для всіх фігурантів не повинна бути "на всіх" 16 млн грн.

Дивіться також на "Цензор.НЕТ": Холодницький не відкидає інших затримань у справі про розкрадання коштів з проекту "Стіна": "Це перший епізод. Далі буде". ВIДЕО

Керівник САП зазначив, що у слідства є висновки проектно-містобудівної експертизи, які підтверджують завдання збитку в 16 млн 688 тис. грн в ході будівництву "Стіни".

"Роботи були виконані неякісно і не за тими умовами, які були виставлені, і не в тих обсягах, які були задекларовані в актах виконаних робіт. Замість дороги в три метри місцями дорога була побудована шириною два метри двадцять сантиметрів. Тобто в разі надзвичайної ситуації техніка на такій дорозі не могла б роз'їхатися ", - зазначив Холодницький.

Він повідомив, що правоохоронці у вівторок затримали начальника управління департаменту ресурсного забезпечення ДПСУ Олександра Атаманюка, колишнього начальника першого окремого відділу капітального будівництва ДПСУ Володимира Цалка, офіцера виробничо-технічного відділення, який повинен був контролювати будівництво, В'ячеслава Майдановича, а також директорів фірм, які здійснювали будівництво.

"Затримані Агаверді Адилов - директор ТОВ "БуцЦетр Витязь", яке здійснювало роботи; Олександр Кашуба, директор ТОВ "Агентство захисту інформації"; Сергій Значко, колишній заступник керівника ДП "Чернігівський облавтодор", і Олександр Хвіщук, один з посередників, який був координатором між суб'єктами господарювання, які ці роботи частково вели, частково не вели, і посадовими особами Державної прикордонної служби", - цитує Холодницького "Главком".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 925 | Додав: adminA | Теги: імена 7 затриманих, проект Стіна, розкрадання коштів, справіа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]