Вт, 2024-04-23, 19:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:28
У справі щодо вибухів у Калинівці Луценко озвучив основну версію
Інші останні Кримінальні новини

За словами генпрокурора, основною версією слідства у справі про пожежу на складі боєприпасів у Калинівці є диверсія.

У вівторок, 3 жовтня, генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що основною версією слідства у справі про пожежу на складі боєприпасів у Калинівці є диверсія.

"Я стою і далі на тому, що ми маємо справу з диверсією, яка стала можливою через службове недбальство посадових осіб, які були уповноважені забезпечити охорону цього об'єкту", - заявив він.

Також Луценко наголосив, що периметр складу був "фактично беззахисний", оскільки 17 військових не можуть контролювати об'єкт.

Генпрокурор додав, що вже встановлено, що охоронний режим на складі боєприпасів "масово порушувався з відома і навіть за наказом" керівника бази, а також сказав, що має й інші деталі розслідування надзвичайної події в Калинівці, але в інтересах слідства розголошувати їх не буде.

Луценко раніше повідомив, що у справі про вибухи боєприпасів у Вінницькій області готується вручення підозр.

Нагадаємо, у Вінницькій області пізно ввечері 26 вересня сталася пожежа на військових складах з боєприпасами Міністерства оборони України у смт. Калинівка. Прокуратура кваліфікувала подію як диверсію. За даними Генштабу ЗСУ, під час пожежі та детонації снарядів на військових складах залишилися неушкодженими 70% території арсеналу.

27 вересня Генеральна прокуратура України повідомила, що наразі відпрацьовуються чотири основні слідчі версії диверсії у Калинівці.

Згодом Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомила, що станом на 3 жовтня відкритих осередків горіння та вибухів боєприпасів на території складу не спостерігається.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 709 | Додав: adminA | Теги: вибухи, Калинівка, основна версія, Луценко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]