Чт, 2024-04-25, 01:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:10
У стародавні часи творив "ГОмер", а Геракл був проїздом в Україні, - переконаний Янукович
Інші останні Офіційні новини
Президент Віктор Янукович вважає, що Україна та Туреччина можуть запропонувати Європі своє розуміння витоків цивілізації, пише "Українська правда".

"Наші країни знаходяться там, де колись була колиска Середземноморської цивілізації", - зазначив Янукович, виступаючи на спільній панелі з прем’єром Туреччини Реджепом Ердоганом у ході форуму "Ялтинська європейська стратегія".

За словами Януковича, "у стародавній Смирні - сучасному Ізмірі - за однією із версій дослідників, творив свою "Іліаду" і "Одіссею" Гомер", - сказав Янукович, зробивши наголос на першому складі у слові: "ГОмер".

Янукович також повідомив, що "на теренах сучасної України побував і легендарний Геракл".

Як відомо, Геракл є одним з давногрецьких героїв міфів, і його існування ніколи ніким не було підтверджено.

"Тут у величному Херсонесі сходилися торговельні шляхи від скіфів до еллінів, і далі до Риму. Я навожу ці приклади для того, щоб показати наш геокультурний потенціал... Ми можемо запропонувати свою історію творення сучасної Європи, своє розуміння витоків і коріння європейської цивілізації", - додав Янукович.

Зазначимо, з 13 по 16 вересня у Лівадійському палаці у Ялті проходить 9-та щорічна зустріч "Україна і світ: долаючи завтрашні виклики разом", організована Ялтинською європейською стратегією (YES) у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука. Понад 200 провідних представників політичних, ділових і громадських кіл з більш ніж 20 країн світу обговорюють основні глобальні виклики та їхній вплив на Європу, Україну та світ.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1247 | Додав: adminA | Теги: творив ГОмер, янукович, геракл, проїздом в Україні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]