Пт, 2024-04-19, 01:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:39
У стягненні 1 млрд грн з Приватбанку Верховний Суд відмовив Суркісам
Інші останні Кримінальні новини

Верховний Суд у справі про вклади Суркісів став на бік Приватбанку

Велика палата Верховного Суду частково задовольнила касаційну скаргу Національного банку, Кабінету міністрів і Приватбанку і визнала дійсним договір обміну коштів Суркісів у банку на суму понад 1 млрд грн на акції банку (bail-in), які пізніше були викуплені державою за 1 грн.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Таким чином Верховний Суд скасував рішення судів нижчих інстанцій за позовом сім'ї Суркісів про скасування рішень НБУ щодо визнання їх пов'язаними з ПриватБанком особами та визнання недійсними договорів по bail-in.

Повідомляється, що засідання суду тривало більше ніж сім годин, а судді Верховного Суду радилися майже чотири.

Нагадуємо:

Київський апеляційний суд у середу відхилив апеляційну скаргу Кабінету міністрів щодо зобов'язання Приватбанку виплатити 250 мільйонів доларів за депозитними договорами з офшорним компаніям братів Суркісів.

Відповідно до ухвали Печерського райсуду Києва, Приватбанк має примусово виплатити компаніям, пов'язаним із родиною Суркісів, більше 250 млн доларів США за депозитними договорами, що були припинені ще в грудні 2016 року. Зобов'язання за цими депозитними договорами були обміняні на акції додаткової емісії Приватбанку під час націоналізації (bail in).

15 червня 2020 року Велика Палата Верховного Суду продовжить розгляд справи за позовом родини Суркісів про скасування рішення НБУ щодо визначення членів сім'ї Суркісів пов'язаними з  Приватбанком особами та про визнання нечинними договорів обміну їх депозитів на 1 млрд грн на акції додаткової емісії ПриватБанку під час націоналізації.

Рішенням НБУ в 2016 році Суркіси були визнані інсайдерами Приватбанку. НБУ вказував, що Ігор Суркіс і Коломойський – акціонери телеканалу "1+1", що свідчить про зв'язок Суркісів з Приватбанком.

У Ігоря Суркіса в Приватбанку на рахунку був 151 млн грн, у Поліни Ковалик (дружини Григорія Суркіса) – 514,1 млн грн, у Григорія Суркіса – 163,1 млн грн, Марини Суркіс (дочка Ігоря Суркіса) – 174,5 млн грн, Рахміля Суркіса (батько братів Суркісів) – 44,8 млн грн.

Сім'я Суркісів домагається в українських судах скасування рішення про визнання їх пов'язаними з банком особами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 535 | Додав: adminA | Теги: відмова Суркісам, Верховний суд, Приватбанк, 1 млрд грн | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]