Пт, 2024-04-26, 21:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:58
У світовому рейтингу щастя, попри війну, Україна поліпшила позиції
Інші останні Іноземна преса про Україну

Україна посіла 92-е місце у глобальному рейтингу щастя серед 137 країн, дещо підвищивши позиції з минулого року. Фінляндія залишається країною із найщасливішим населенням на нашій планеті, свідчать дані щорічного Глобального звіту про щастя, передає DW.

Попри значне погіршення ситуації з безпекою в Європі внаслідок війни рф проти України та ще не завершений вступ Фінляндії до Північноатлантичного альянсу (НАТО), ця скандинавська країна вже шостий рік поспіль є лідером рейтингу щастя.

До десятки найбільш щасливих країн увійшли також (у порядку зниження місця) Данія, Ісландія, Ізраїль, Нідерланди, Швеція, Норвегія, Швейцарія, Люксембург і Нова Зеландія. Німеччина посіла 16-ту позицію, опустившись за рік на два рядки у рейтингу. Порівняно високі місця зайняли балтійські держави – Литва (20-те), Естонія (31-е) та Латвія (41-е). Найнещасливішими серед 137 країн, представлених у доповіді, визнані Сьєрра-Леоне, Ліван та Афганістан.

Торік Україна займала в рейтингу 98-му позицію, а цього року – піднялася на 92-е місце.

"Попри масштаби страждань та шкоди в Україні, оцінка життя (її жителями) у вересні 2022 року була вищою, ніж після анексії (Криму) у 2014 році", – зазначають аналітики.

На їхню думку, серед іншого це пов’язано з сильнішим почуттям єднання українців та їхньою довірою до керівництва країни. "російське вторгнення викувало Україну в єдину націю", – зазначив один із авторів звіту, професор Оксфордського університету Ян-Еммануель Де Неве.

Після вторгнення в Україну щасливішими стали й росіяни – рф у рейтингу піднялася з 80 на 70 місце.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 460 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]