Чт, 2024-04-25, 01:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:01
У Тернополі збудують додаткові тролейбусні лінії
Інші останні Новини з регіонів України

У Тернополі збудують додаткові тролейбусні лінії У Тернополі збудують додаткові тролейбусні лінії На черговому засіданні виконавчого комітету учасники прийняли ряд рішень, які стосуються діяльності КП «Тернопільелектротранс» у 2015 році. Міський голова Сергій Надал розповів, що на засіданні було вирішено виділити кошти цьому підприємству для придбання нових тролейбусів.

Крім того, гроші з бюджету також планується витратити на будівництво нових тролейбусних ліній у місті та купівлю обладнання для системи автоматичного оголошення зупинок, пише flatfy.lun.ua.

Міський голова розповів, що для КП «Тернопільелектротранс» в 2015 році виділено більше 3 мільйонів гривень на купівлю сучасних тролейбусів від чеських виробників. Також, як уже було зазначено, гроші підуть на початок будівництва додаткових тролейбусних ліній. Усього їх буде три і планується, що завдяки цим лініям тролейбусним сполученням з’єднаються житлові мікрорайони:

  1. вул. Академіка Корольова-Академіка Сахарова-Романа Купчинського;
  2. вул. Протасевича-О.Довженка-Лесі Українки;
  3. вул. Бережанська-Лучаківського-С.Будного-Тролейбусна.

Загальна протяжність тролейбусних ліній буде складати 4,5 км. Після нововведень будуть дещо змінені вже існуючі маршрути. Підприємству виділять кошти з міського бюджету на придбання та встановлення спеціальних систем, які будуть автоматично оголошувати назви зупинок в ході виконання маршруту тролейбусом. Гроші підуть і на придбання техніки, що представляє собою автоматизовану систему оплати за проїзд та обліку пасажирів у транспорті. Сергій Надал додав, що вартість проїзду у громадських видах транспорту у 2015 році підвищуватися не буде. Вона залишиться на тому ж рівні, що і є зараз, - 1,50 грн. Пільгові категорії населення і надалі матимуть можливість безкоштовно їздити у тролейбусах. Варто зазначити, що транспортне сполучення у Тернополі сьогодні не викликає серйозних нарікань. Якщо немає тролейбуса до певного мікрорайону, туди можна дістатися маршруткою чи автобусом. Тому , прибувши у місто в ділових чи особистих справах, можна орендувати квартиру подобово практично у будь-якому мікрорайоні Тернополю.

На сьогоднішній день зняти житло тут можна по ціні від 150 грн. за добу. Додамо, що роботи по створенню нових тролейбусних ліній у Тернополі планується завершити до кінця 2015 року. За словами Андрія Мастюхи, директора КП «Тернопільелектротранс», будівництво почнеться з вулиці Сахарова, адже це найбільш соціальна тролейбусна гілка (веде до навчальних та медичних закладів міста).

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1434 | Додав: admin | Теги: подобова оренда квартир тернопіль | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]