Чт, 2024-04-25, 06:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:00
У труні Леха Качиньського знайдено останки двох осіб - таємниця Смоленської катастрофи
Інші останні Новини Європейського Союзу

Польська прокуратура провела 27 ексгумацій тіл жертв Смоленської катастрофи.

Прокуратура Польщі, провівши низку нових експертиз тіл загиблих під Смоленськом, заявляє про наявність численних порушень при розслідуванні авіакатастрофи, пише «Польське радіо».

Заступник генерального прокурора Марек Пасьонек, який очолює слідство, повідомив, що в труні президента Леха Качиньського виявлено фрагменти тіл двох інших осіб.

За словами очільника Міністерства національної оборони Польщі Антона Мацєревича, тогочасна державна влада не хотіла досліджувати Смоленську трагедію.

«А сьогодні ми переживаємо наслідки факту, що вони не хотіли нічого досліджувати. Так сильно, що тодішній міністр оборони Богдан Кліх одразу не призначив комісію дослідження авіакатастроф державної авіації, а зробив це аж за п’ять днів. Тому на місці не було вповноважених органів польської держави, які могли б розмовляти на відповідному рівні з російськими органами», — сказав Мацєревич.

Прокуратура провела 27 ексгумацій тіл жертв Смоленської катастрофи. До кінця червня відбудеться ще шість ексгумацій, а наступні заплановано у вересні. Проведення ексгумацій має закінчитися до кінця квітня наступного року.

Нагадаємо, нещодавно польські ЗМІ повідомили про виявлення у труні генерала Броніслава Квятковського, який загинув в авіакатастрофі під Смоленськом, фрагментів останків інших членів польської делегації.

Як відомо, літак з президентом Польщі Лехом Качиньським на борту розбився 10 квітня 2010 року поблизу Смоленська. В авіакатастрофі загинули 96 осіб, включаючи президента Польщі, його дружину і високопоставлених польських політиків.

20 вересня 2016 року у Польщі відновили справу щодо неефективного розслідування Смоленської катастрофи.

У квітні цього року у Польщі розсекретили документи щодо співпраці з РФ та свідомого замовчування причин Смоленської катастрофи. В одному з рапортів розвідки Польщі зазначено, що «у випадку визнання вини росіян, станеться політична катастрофа, яка матиме міжнародні наслідки».

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 663 | Додав: adminA | Теги: таємниця Смоленської катастрофи, останки двох осіб, труна Леха Качиньського | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]