Вт, 2024-04-23, 23:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:36
У відставку йде естонський міністр, бо сів за кермо за день після пиятики
Інші останні Новини Європейського Союзу

Міністр держуправління Естонії Яак Ааб, який сів за кермо наступного дня після п’янки та був затриманий за перевищення швидкості, у вівторок подав у відставку.

Щоб повідомити про своє рішення, міністр скликав прес-конференцію, повідомляє ERR.ee.

За словами Яака Ааба, 11 березня, повертаючись з Тарту в Таллінн, його затримала поліція за перевищення швидкості. Одночасно у нього були зафіксовані залишкові ознаки алкогольного сп'яніння.

Міністр повідомив, що їхав зі швидкістю 73 км/год на ділянці, де максимальна дозволена швидкість становила 50 км. Поліція виявила, що вміст алкоголю в його крові склав 0,28 проміле.

"Я шкодую про те, що сталося. Я переоцінив себе і не буду виправдовуватися. Для міністра така поведінка неприпустима. Я засвоїв урок", - сказав Ааб.

Міністр розповів, що напередодні був в гостях у друзів: вони ходили в сауну, вживали міцний алкоголь. Поліція зупинили автомобіль Ааба 11 березня в районі торгового центру Lõunakeskus.

"Прошу вибачення у всіх жителів Естонії, колег, друзів і родичів", - сказав Яак Ааб.

У вівторок вранці міністр подав офіційну заяву про відставку, проінформувавши в суботу попередньо про свій намір прем'єр-міністра, а в понеділок - соратників по Центристській партії.

Як покарання Яаку Аабу призупинено дію його водійських прав на місяць.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 623 | Додав: adminA | Теги: відставка, день після пиятики, естонський міністр, кермо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]